HomeMachinesWegen en doserenDe Boxtelsche Watermoolen neemt Giro 555-weger van LWA in gebruik

De Boxtelsche Watermoolen neemt Giro 555-weger van LWA in gebruik

Tijdens Empack in Evenementenhal Gorinchem veilde Laurijsen Weegautomaten (LWA) in samenwerking met Industrial Auctions een splinternieuwe weger voor het goede doel. Het winnende bod werd uitgebracht door Bernard Stekelenburg van De Boxtelsche Watermoolen en onlangs werd de weger geïnstalleerd en in gebruik genomen. “Dertig jaar geleden kregen we onze eerste heftruck. Ik kan me dat moment nog goed herinneren. Dit is weer een grote stap voor ons”, vertelt Bernard voordat hij een hap neemt van een voor deze speciale gelegenheid aanwezige echte Bossche bollen.

Via de website www.zelfbroodbakken.nl verkoopt De Boxtelsche Watermoolen ambachtelijk gemalen meel om thuis brood, cake en koekjes te bakken. Het bedrijf stelt verschillende pakketten samen, zodat thuisbakkers gemakkelijk kunnen beginnen met brood bakken en thuis de meest bourgondische ervaring kunnen creëren. Bernard: “Ons assortiment voorziet alle thuisbakkers van de benodigde ingrediënten, die voorheen allemaal met de hand werden afgewogen op een weegschaaltje. Met 300 ton per jaar waren dat tot wel 600.000 handelingen per jaar. Gelukkig hebben we nu deze weger van LWA.”

De op de veiling gewonnen weger is er een van het type Combimat TableTop, een uiterst compacte 1-kops weger. Deze weger is speciaal ontwikkeld als instapmodel voor de eerste stap in het automatiseren van het verpakkingsproces, zoals ook bij De Boxtelsche Watermoolen het geval is. Voorzien van een volledig programmeerbare besturing met touchscreen en opslag van 20 programma’s, maakt deze weger uiterst flexibel en zeer snel reinig- en omstelbaar. Door de compactheid is hij gemakkelijk te plaatsen in iedere productieruimte en zeer snel te reinigen bij productwissels. “Ideaal”, concludeert Bernard.

Onder het motto ‘Samen in actie voor Oekraïne' is de opbrengst van 10.000 euro van de veiling volledig ten goede gekomen aan Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties. John van Berlo van Industrial Auctions: “Vele enthousiaste bieders van over heel de wereld brachten hun bod uit. Dit maakte de veiling tot een groot succes. Het winnende bod betrof een bedrag van 5.200 euro. Dit bedrag hebben wij aangevuld tot 10.000 euro. Een mooi initiatief van LWA en een prachtig bedrag om te mogen schenken aan Giro 555.”

De geveilde en splinternieuwe weger werd beschikbaar gesteld door LWA. “Oekraïners hebben onze steun hard nodig, zowel mensen die op de vlucht zijn als degenen die achterblijven. Met deze veiling willen we de hulporganisaties achter Giro 555 en de lokale hulpverleners noodhulp kunnen laten verlenen, zowel in Oekraïne zelf als in de buurlanden”, lichtte John Laurijsen van LWA het initiatief voorafgaand aan Empack toe.

www.lwa.nl