HomeDossiersDesignDe Bakkers Lamers besteedt veel aandacht aan verpakkingen

De Bakkers Lamers besteedt veel aandacht aan verpakkingen

De Bakkers Lamers, met winkels in Oss en Heesch, communiceren via gebaksdozen en broodzakken. Samen met Beko Verpakkingen denken zij momenteel na over een nieuwe verpakking voor hun worstenbroodjes. Maar om welk product het ook gaat: de Brabantse bakkers besteden altijd veel aandacht aan hun verpakkingsmaterialen. “Verpakking moet een cadeautje zijn”, vertelt ondernemer Ilse Lamers in een artikel op de website van Beko Verpakkingen. “En als vervolgens de doos of het zakje opengaat, moet het wéér feest zijn!”

“Wanneer je verpakking op is, moet je een nieuwe maken – letterlijk en figuurlijk.” Dat is een belangrijke les die De Bakkers Lamers ooit hebben geleerd. “Voor je het weet, ben je tien jaar verder en heb je nog altijd dezelfde zakjes en dozen”, vertelt Ilse Lamers. “Natuurlijk moet je huisstijl altijd herkenbaar blijven. Maar het is daarnaast ook belangrijk om je verpakkingen modern en up-to-date te houden. Soms geeft een kleine aanpassing in het ontwerp alweer een heel fris uiterlijk. Beko Verpakkingen helpt ons hierbij uitstekend.”

Ook het oordeel van de klant weegt bij De Bakkers Lamers mee, wanneer het om de keuze voor verpakkingen gaat. Zo is in overleg met Beko Verpakkingen onlangs de verpakking van de peperkoeken aangepast. “We pakten onze peperkoeken voorheen met de hand in cellofaan. Van klanten hoorden we echter dat deze verpakking best snel kapot ging. Daarom gebruiken we op aanraden Beko Verpakkingen nu een zak van polypropyleen: een oplossing tussen cellofaan en plastic in. Bijkomend voordeel is dat de koeken nu via onze verpakkingslijn kunnen worden ingepakt. Wat voorheen twee uur de tijd in beslag nam, doen we nu in tien minuten. Dat scheelt natuurlijk aanzienlijk in de loonkosten. Tijd is toch geld!”

Lees verder

Bron: Beko Verpakkingen