HomeMachinesNiet-primair verpakkenD’Arta kiest voor palletiseermachine van Nedpack

D’Arta kiest voor palletiseermachine van Nedpack

nedpack-darta-1

De Belgische specialist in diepvriesgroente D’Arta uit Ardooie maakt in haar nieuwe verpakkingslijn gebruik van een Lowrunner mk1 palletiseermachine van Nedpack. Deze is volgens het bedrijf even flexibel als een knikarm of sferische robot, maar heeft een veel lagere aanschafprijs. “We zochten voor onze nieuwe verpakkingslijn een bedrijfszekere palletiseermachine die zowel compact, eenvoudig als flexibel is”, vertelt Pieter De Backere, technisch verantwoordelijke verpakking en automatische magazijnen bij D'Arta.

nedpackDe diepvriesgroentespecialist koos primair voor Nedpack vanwege het succes van eerdere praktische oplossingen van deze eindverpakkings-leverancier. Zo gebruikt D'Arta binnen haar diepvriesomgeving al enige jaren een Mixrunner depalletiser van dezelfde leverancier.voor het voeden van haar opslag- en orderverzamel-systeem van palletlagen. In de Lowrunner mk1 wordt dezelfde techniek, maar dan in een andere richting toegepast. De Backere: “De Lowrunner palletiseert bij ons vrijwel alles, ongeacht de uitvoering, de kwaliteit en het formaat van de doos. Aangezien de machine rij voor rij exact positioneert en verwerkt, hebben we altijd pallets met strakke zijden en een stabiele vorm.”

Betaalbaar

De modulair opgebouwde Lowrunner mk1 is een 4-assige palletiseerinstallatie met een capaciteit tot zo'n 1.000 colli per uur. Het is een instapmodel, geschikt voor een omgeving waar een snelle afschrijving gewenst of noodzakelijk is. Optioneel plaatst de palletiseermachine zelf ook de pallets en tussenvellen. “Op een oppervlakte van slechts 2,3 x 1,7 meter bereiken we met deze machine meer dan we met een palletiseerrobot kunnen”, stelt Pieter De Backere. “Een robot is aanzienlijk duurder, vraagt meer bewegingsruimte en veiligheidsvoorzieningen en zou pas lonend zijn, als we meerdere verpakkingslijnen via de robot palletiseren. Dat is tevens een valkuil, want als de robot stilvalt, staan alle verpakkingslijnen ook stil. We kiezen daarom liever voor een betaalbare, bedrijfszekere en zeer compacte oplossing per verpakkingslijn.”

Zelflerend

Het patroonformatiesysteem van de Lowrunner mk1 is zelflerend en wordt via touch screen bediend. Door eigen personeel kunnen stapelpatronen aangemaakt of gewijzigd worden. De gebruikte besturingstechniek van de gehele installatie is vrij op de markt verkrijgbaar en biedt ook in de toekomst alle mogelijkheden voor uitbreiding en updates. “Via een online VPN-contact met Nedpack realiseren we in enkele minuten elke gewenste aanpassing”, besluit De Backere. D'Arta verwerkt jaarlijks 120.000 ton product tot diepvriesgroente en diepvriesmaaltijden. Het bedrijf kent vestigingen in België en Portugal en richt zich op Food Service (Catering) bedrijven, de retail en industriële verwerkers in de voedingsmiddelenindustrie.

nedpack-darta-2

Kijk voor meer informatie op www.nedpack.nl.

Bron: Logistiek.nl/Groentennieuws.nl