HomeDossiersDuurzaamheidDanish Crown verkleint ecologische footprint met verpakkingen DS Smith

Danish Crown verkleint ecologische footprint met verpakkingen DS Smith

Danish Crown is één van de grootste vleesverwerkende bedrijven ter wereld. Het bedrijf heeft een scherpe strategie voor verantwoord milieubeheer, inclusief duidelijke doelstellingen om de eigen ecologische footprint te verkleinen. Met een geoptimaliseerde verpakkingsoplossing heeft DS Smith een groot aandeel in de reductie van de totale CO2-emissie.

Dagelijks worden er bij Danish Crown honderden pallets aan vlees verzonden en ontvangen via vrachtwagentransport. Wanneer dat aantal wordt verminderd, heeft dat meteen een grote impact op de ecologische footprint van het bedrijf. Een uitdaging waar DS Smith natuurlijk graag haar tanden in zet. Het bedrijf ziet namelijk het potentieel om te verduurzamen in elke fase van de toeleveringsketen. Zo ook bij Danish Crown. Dankzij geoptimaliseerde verpakkingen alleen al, hoeven er namelijk minder ritten te worden uitgevoerd. Dat resulteert direct in een reductie van de CO2-emissies.

DS Smith lichtte de volledige toeleveringsketen en alle verpakkingen van Danish Crown door en zag veel potentieel voor optimalisatie. Via langdurige communicatie met Danish Crown, waarbij ook een aantal tests werd uitgevoerd, kwamen beide bedrijven samen tot een oplossing. Die oplossing bestond erin over te schakelen van B-flute golfkarton naar R-flute voor het op 4 punten gelijmde deksel dat voor de meeste verpakkingen werd gebruikt.

R-flute golfkarton is circa 27 procent dunner dan B-flute. Dankzij deze tactische wissel bestaan de verpakkingen van Danish Crown voortaan uit minder materiaal, zonder in te boeten aan laadvermogen en duurzaamheid. De kleinere hoeveelheid materiaal in de verpakking reduceert de CO2-emissies van Danish Crown aanzienlijk, evenals het aantal gebruikte pallets. Hierdoor zijn er minder vrachtwagens nodig, waardoor het aantal verkeersbewegingen fors kleiner wordt.

Bovendien zijn er minder magazijn-, transport- en verzendkosten dankzij de geoptimaliseerde verpakkingen. Het mes snijdt hier dus aan twee kanten. Als het gaat om duurzaamheid spant het Deense bedrijf dus absoluut de kroon. DS Smith laat op haar beurt zien dat het reduceren van CO2-emissies en het snijden in de kosten hand in hand gaan.

Kijk voor meer informatie op www.dssmith-packaging.nl.