HomeNieuwsCSM, Unilever en Huhtamaki werken samen in onderzoek naar bio-polymeren

CSM, Unilever en Huhtamaki werken samen in onderzoek naar bio-polymeren

huhtamaki-logoBakkerijgrondstoffen en melkzuurproducent CSM gaat met levensmiddelenconcern Unilever en de Japanse verpakkingsproducent Huhtamaki gezamenlijk onderzoek te doen naar de ontwikkeling en toepassing van tweede en derde generatie bio-polymeren die niet concurreren met voedselbronnen en geen negatieve impact hebben op de uitstoot van CO2 (analyse volledige levenscyclus). Bovendien werkt CSM samen met Huhtamaki aan de toepassing van duurzame, op bio-plastics gebaseerde verpakkingsmaterialen voor de producten van Bakery Supplies.

De drie bedrijven hebben een complementaire positie in de leveringsketen; Purac brengt unieke technologie in het samenwerkingsverband in, Huhtamaki is een vooraanstaande ontwikkelaar en producent van verpakkingsmateriaal en -oplossingen, en Unilever is een wereldwijd toonaangevend, aan duurzaamheid gecommitteerd bedrijf op het gebied van consumentenproducten.

CSM gaat vanuit de nieuwe lactidefabriek in Thailand materiaal leveren aan Huhtamaki, die er verpakkingsmateriaal voor Unilever mee gaat maken. CSM bouwt voor 45 miljoen euro een lactidefabriek in Thailand, die vanaf midden 2011 bioplastics op basis van melkzuur gaat leveren.

CSM wilde niet bekend maken of de samenwerking met Huhtamaki en Unilever dan direct van start gaat. Financieel directeur Koos Kramer van CSM zei wel dat deze samenwerking niet exclusief is. “Het staat CSM vrij om ook met andere partijen in zee te gaan, ook met concurrenten van Unilever”, aldus Kramer.

Bron: FoodHolland