HomeThema'sInterpack 2017CSi demonstreert het oppakken en plaatsen van dozen met een drone

CSi demonstreert het oppakken en plaatsen van dozen met een drone

CSi is al jarenlang een innovatief bedrijf op het gebied van material handling in productieomgevingen. Ook tijdens Interpack zullen bezoekers verrast worden door de nieuwste ontwikkelingen. CSi zal hier namelijk een demonstratie geven van het oppakken en plaatsen van dozen met een drone.

De drone van CSi is speciaal ontworpen voor zijn uitdagende taak, hij moet nauwkeurig kunnen positioneren en dozen met een gewicht van meerdere kilo's kunnen tillen. Zowel op het gebied van software en hardware als ook in het mechanisch ontwerp zijn indrukwekkende stappen gezet. Voor deze drone moest een werktuig ontworpen worden dat geen externe input nodig heeft. De grijper moet in staat zijn om zonder pneumatiek en elektriciteit een doos vast te klemmen en op te tillen. Zowel met het oog op kosten als ook met betrekking tot het gewicht, wordt met deze grijper een grote stap voorwaarts gezet in de economische handling van dozen aan het eind van een productielijn of in een warehouse. Voor deze tool is inmiddels dan ook patent aangevraagd.

Er zijn al veel artikelen verschenen over de mogelijke toepassingen van drones in de industrie, maar slechts een bescheiden aantal heeft het niveau gehaald van een functionerend prototype. Op Interpack kunnen bezoekers een idee krijgen van de toekomstige mogelijkheden. De kans dat drones de basis vormen voor de volgende generatie palletisers is niet erg groot. Maar elke innovatieve ontwikkeling helpt CSi verder op weg bij het vinden van andere, nieuwe en nog meer innovatieve oplossingen.

Kijk voor meer informatie op www.csiportal.com.

Interpack 2017 – Hal 12 – Stand A35