HomeNieuwsBedrijven en personenCrown breidt activiteiten in Benelux verder uit met investeringen

Crown breidt activiteiten in Benelux verder uit met investeringen

Crown Europa, onderdeel van Crown Holdings, breidt haar activiteiten in de Benelux verder uit. De Nederlandse fabriek in Hoorn krijgt er een productiehal voor spuitbussen bij en in in het Belgische Puurs werd onlangs een nieuw logistiek knooppunt opgestart. Hiermee verstevigt Crown haar strategische positie in de sectoren voeding, (fris)dranken, huishoudelijke producten en persoonlijke verzorging. Deze investeringen ondersteunen niet alleen de toenemende vraag uit de Benelux en uit Duitsland, maar zij vergroten ook de distributiemogelijkheden van de onderneming.

Het nieuwe magazijn in Puurs heeft een ideale locatie in het midden van de Benelux en is daardoor een platform voor klanten van Crown die in deze regio actief zijn in de voedings- en drankindustrie en in het afvullen van spuitbussen. Puurs is ontwikkeld in samenwerking met Gilbert de Clerq Transport Company. Het dient als logistiek centrum om nog beter aan de behoefte van de klanten in de regio te voldoen. De nadruk ligt op kortere levertijden en makkelijker toegang tot technische en administratieve diensten.

Het strategisch gelegen magazijn van 23.000 m2 biedt niet alleen een verbeterde operationele efficiëntie, maar biedt ook bijkomende voordelen op het gebied van duurzaamheid, zoals verminderde koolstofemissies dankzij kortere afstanden voor het vervoer van goederen.

Om in te spelen op de groei in de aerosolsector voegt het bedrijf tevens zijn productiecapaciteit voor spuitbussen samen met de drukkerij in Hoorn. Deze fabriek gaat spuitbussen met een diameter van 52, 57 en 65 mm leveren en de capaciteit wordt in de loop van 2018 verder uitgebreid. Het feit dat bedrukking en montage op één locatie zullen zijn, levert meerdere voordelen op waaronder bijvoorbeeld kortere levertijden.

“Wij zijn een van de grootste leveranciers in de regio. Het vergroten van de productiecapaciteit in Hoorn en het openen van een logistiek knooppunt in Puurs tonen onze betrokkenheid en zorgen er tevens voor dat wij onze hoogwaardige verpakkingsmaterialen snel en efficiënt aan onze klanten kunnen leveren”, aldus Didier Sourisseau, President van Crown Europa. “Wij kijken ernaar uit om de groei van onze klanten nog meer te ondersteunen vanuit deze nieuwe vestigingen.”

Crown verwacht dat de nieuwe spuitbusfabriek in het eerste kwartaal van 2018 in bedrijf zal zijn. Het knooppunt in Puurs is al operationeel.

Kijk voor meer informatie op www.crowncork.com.