HomeThema'sEmpack en Packaging Innovations Utrecht 2018CPS verpakt betrouwbaar en op hoge capaciteit met CLP casepacker

CPS verpakt betrouwbaar en op hoge capaciteit met CLP casepacker

Sinds de oprichting in 1988 heeft CPS zich toegelegd op het volautomatisch casepacken van met name flexibele producten en schalen. Als geen ander bedrijf weet CPS deze producten snel en efficiënt in te pakken. Maar daar houdt het niet op. CPS verpakt machinaal compacter dan met de hand mogelijk is en realiseert daardoor een kostenbesparing. Maar ook het verpakken in shelf-ready dozen is een belangrijk aspect geworden. CPS gebruikt deze kennis en ervaring voor het bouwen van hoge kwaliteit casepackers.

Flexibele zakken, MAP-trays of flowpacks in allerlei vormen en afmetingen worden volledig
automatisch zowel horizontaal als verticaal op hoge snelheid verpakt in RSC-dozen, kartonnen trays, kratten en zelfs palletboxen en rolcontainers.

Om een klantspecifieke casepackerlijn te leveren, integreert CPS in haar casepackers X-ray, metaaldetectoren, controlewegers, codeersystemen en doosopzetters. De volledige casepackerlijn, gaande van de complete product- en doostoevoer, eventueel met mergeen buffersystemen, tot en met de afgifte van een gesloten doos, wordt door CPS zelf ontworpen en gebouwd. Vandaag de dag produceert CPS een complete serie professionele casepackers.

CPS toont op Empack in Utrecht de Pick & Place CLP casepacker, hierin worden met een ‘Pick & Place'-unit schaaltjes, MAP-trays, flowpacks, worsten en semi-flexibele zakjes horizontaal verpakt in dozen, kartonnen trays en kratten.

Dit systeem belaadt volautomatisch producten in kratten, dozen of trays. Doordat de producten niet worden gebufferd, kunnen dit vormvaste, semi-vormvaste maar ook flexibele producten zijn. Het invoersysteem is zelfs in staat individuele producten wel of niet te draaien waardoor een enorme variatie aan pakpatronen ontstaat. De oppakkop pakt de producten vast, de onderliggende retractband trekt zich terug en de ‘Pick & Place'-kop plaatst een gehele laag producten in de doos, krat of tray.

Doordat de producten alleen verticaal naar beneden in de productdrager worden geplaatst, is het systeem uiterst betrouwbaar bij een hoge capaciteit. Omdat een gehele laag in één keer wordt afgelegd, is de snelheid van de ‘Pick & Place'-kop relatief laag, waardoor ook sensibele producten prima kunnen worden ingepakt.

www.casepacker.nl