Cosse Nature biedt plantaardige en recyclebare voedselverpakking

De 29-jarige ondernemer Clémence Maurel heeft een 100% plantaardige en recyclebare voedselverpakking ontworpen. De verpakking wordt gemaakt van met hars gecoat biologisch katoen, wax en olie, meldt NVGP in een artikel op haar website. Omdat deze wasbaar is in warm water met milde zeep, kan het tot wel 250 keer herbruikt worden om er van alles in te verpakken: van pastasalades tot verschillende soorten fruit.

De verpakking kan echter beter niet gebruikt worden voor het verpakken van vlees of vis, omdat deze als een sticker werkt en dankzij de warmte van je handen de vorm van de producten aan kan nemen. “Ik heb maandenlang in mijn keuken voor leerling scheikunde gespeeld. Uiteindelijk heb ik een ‘recept’ gevonden dat het etenswaar weet te beschermen, dat kleverig is, maar niet plakkerig is”, vertelt Clémence Maurel in het artikel.

www.cosse-nature.com

Bron: NVGP