HomeMachinesNiet-primair verpakkenCopal ontwikkelt oplossing voor automatisch lossen en palletiseren

Copal ontwikkelt oplossing voor automatisch lossen en palletiseren

copal-nestle

Deze week is de wereldmarktintroductie van de Bags handling line, ontwikkeld door Copal Development, in samenwerking met Symach en Wemo-Techniek. De bags handling line werd exclusief voor een geselecteerd gezelschap gedemonstreerd.

copal-logoBags handling line

De bags handling line lost jute zakken uit containers zonder fysieke inspanning, detecteert vochtigheid, neemt monsters van de inhoud en palletiseert de zakken volautomatisch. Daarnaast worden afgekeurde zakken automatisch van de lijn gescheiden. Dit is een unieke en innovatieve totaaloplossing voor een wereldwijd probleem, namelijk het fysiek zware handmatig lossen & palletiseren van containers gevuld met zakgoed.

Productiviteitsverhoging en kostenbesparing

De bags handling line wordt bediend door slechts één medewerker en zorgt daardoor voor procesoptimalisatie, productiviteitsverhoging én kostenbesparing.

Contract Nestlé

Nestlé, het grootste voedingsmiddelenbedrijf ter wereld en leider op het gebied van Nutrition, Health & Wellness en Copal Development zijn een contract overeengekomen met betrekking tot het leveren van een oplossing voor het automatisch lossen en palletiseren van jute zakken gevuld met koffiebonen. Een aantal van deze bags handling lijnen wordt in de tweede helft van dit jaar operationeel aan Nestlé opgeleverd.

Duurzaamheid

Deze samenwerking geeft Nestlé de mogelijkheid om haar ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid te kunnen realiseren. Met haar missie “Good Food, Good Life”, wil Nestlé een meerwaarde creëren voor de samenleving.

Geen fysieke arbeid

Concreet betekent dit voor de medewerkers van Nestlé dat zij niet meer belast worden met zware fysieke arbeid. Daarnaast zorgen de automatisering van monstername én het uitsturen van afgekeurde zakken voor verbetering van de kwaliteitsbewaking.

Kijk voor meer informatie op www.copal-development.com.