Copal Handling Systems wint Best Intralogistics Innovation Award

Copal Handling Systems heeft tijdens de beurs SITL in Parijs de Beste Intralogistics Innovation Award in ontvangst mogen nemen. Elk jaar worden tijdens SITL, innovatieve oplossingen voor de uitdagingen in de supply chain bekroond. Dit jaar heeft de jury van belangrijke professionele beslissers, bestaande uit supply chain-, logistieke, inkoopdirecteuren en hoogleraren, besloten dat de Best Intralogistics Innovation Award naar Copal gaat, voor haar geautomatiseerde oplossing voor het ontladen van los geladen kartonnen dozen uit zeecontainers. Als antwoord op het tekort aan arbeidskrachten in de logistieke sector beperkt het Copal systeem het fysieke werk van repetitieve of herhalende handmatige handelingen.

“Copal Handling Systems biedt een zeer gewilde automatiseringsoplossing voor het lossen van zeecontainers waarvan de lading in veel landen, met name in Azië, handmatig is geoptimaliseerd ten behoeve van een maximale capaciteit. In Europa is het lossen van zulke containers een uitdaging. Met deze 3D-vision-oplossing in combinatie met sensoren en een automatisch plug-in-mechanisme wordt het inbound proces geautomatiseerd”, legt Xavier Derycke, Supply Chain Director van de Rexel Group en tevens jurylid uit.

Er is een aanzienlijk tekort aan arbeidskrachten in de logistieke sector. De continuïteit en efficiëntie van het inkomende goederen proces staan onder druk. Bedrijven moeten uitzonderlijke service verlenen om marktaandeel te winnen en merkloyaliteit op te bouwen. Dit kan alleen worden bereikt door logistieke processen te optimaliseren. Tevens is er steeds meer aandacht voor het verminderen van zwaar of repetitief fysiek werk met betrekking tot het manueel hanteren van materiaal. De wetgeving wordt strenger, autoriteiten investeren in het toezicht op de naleving van de voorschriften.

Deze redenen maken de automatisering van warehousing-processen onmisbaar voor toekomstgerichte bedrijven om hun positie te behouden. Met de systemen van Copal kan het inbound-proces worden geautomatiseerd. De machines zijn uitgerust met scansoftware, 3D vision-technologie, lasersensoren en camera’s die het hele proces in één oogopslag herkennen. Het volledig geautomatiseerde losproces is uniek in de wereld.

www.copalhandlingsystems.nl