HomeMachinesAandrijven en besturenCopa-Data presenteert zenon Chameleon Technology

Copa-Data presenteert zenon Chameleon Technology

sigmacontrol-logoBedieningspanelen in automatiseringsinstallaties worden onderworpen aan verschillende voorwaarden. Een vaak onderschatte rol daarbij spelen licht, weerspiegeling, zwakke contrasten en de individuele waarneming van kleuren. Slecht leesbare informatie en onduidelijke bedieningselementen verlagen de reactietijden en vergroten het gevaar op verkeerde bediening. De Europese automatiseringsspecialist COPA-DATA heeft het nieuwe zenon 6.50 met de Chameleon Technology uitgerust. Deze technologie stelt eenvoudig toepasbare skins ter beschikking voor bedieningspanelen via een centraal toepasbare en verwisselbare kleurpaletten.

Wat voor gebruikers van MP3-spelers en mobiele telefoons dagelijkse kost is, dringt nu ook door in de Automatiseringstechniek: skins. Met de klik van de muis moeten de vervangbare kleurenpatronen bedieningspanelen gebruikersvriendelijker maken. COPA-DATA heeft daarvoor de Chameleon Technology ontwikkeld en aan het nieuwe zenon 6.50 toegevoegd. De technologie is gebaseerd op centrale verwisselbare kleurpaletten. Met één klik of volledig automatisch bij het inloggen kunnen de kleuren voor alle voorwerpen aangepast worden – bij de runtime, maar ook bij weergave in de editor.

Product Manager Reinhard Mayr ziet vooral twee belangrijke toepassingsgebieden voor deze skins, die eenvoudig met XML in zenon 6.50 worden geïntegreerd: „De eenvoudig verwisselbare kleurprofielen maken het gemakkelijk om displays de storende invloeden van direct zonlicht of bij veranderde kleurenwaarneming zoals bijvoorbeeld kleurenblindheid aan te passen. Tegelijkertijd zijn de skins van onze Chameleon Technology het ideale hulpmiddel om verschillende modi een duidelijk kenmerk te geven. Zo ziet de operator direct, met welke rechten hij ingelogd is en kan hij in een oogopslag zien of een project als simulatie of live weergegeven wordt.”

De eerste vijf kleurpaletten (skins) maakt COPA-DATA direct beschikbaar bij de Download: „Design” wordt op bruikbaarheid afgestemd, „Administration Mode” en „Simulation Mode” zorgen voor overzicht bij verschillende modi, „Eagle Eye” biedt hoge contrastwaarden en “Color Corrected” is in het bijzonder ontwikkeld voor operators met een andere kleurenwaarneming.

sigmacontrol-zenon-collage
Van ontwerpers en usability experts ontwikkelt voor verschillende behoeften – de vijf vóór-geconfigureerde skins in zenon: V.l.n.r. Simulation Mode, Administrator Mode, Design, Color Corrected und Eagle Eye.

Kijk voor meer informatie op www.sigmacontrol.eu.