Home Machines Primair verpakken Coöperatie Fincas Bethengara kiest voor verpakkingsmachine van Ulma

Coöperatie Fincas Bethengara kiest voor verpakkingsmachine van Ulma

Fincas Bethengara, een coöperatie in het zuiden van Tenerife, heeft een VTI 440 verticale verpakkingsmachine toegevoegd aan haar productielijn, waardoor haar productiviteit en efficiëntie zijn verbeterd. De oplossing van Ulma Packaging bestaat uit een aanvoer- en inspectieband, die door één operator wordt bediend, een geavanceerd weegsysteem en een VTI 440 verticale verpakkingsmachine.

Het voornaamste doel van dit project was het verhogen van de productiviteit. Volgens Ivan Bethencourt, CEO van Fincas Bethengara, is de productiviteit verdrievoudigd met hetzelfde aantal personeelsleden. Dit heeft geresulteerd in een output van 60 zakken per minuut.

Naast de hogere output was het project ook gericht op het verminderen van productweggave. Volgens Ivan Bethencourt is de productiviteit niet alleen toegenomen, maar is het percentage productweggave met 30% verminderd en bedraagt dit het nu 4%. De VTI 440 verticale verpakkingsmachine maakt het mogelijk om nog meer kwetsbare kiemgroenten te verwerken en dit leidt tot besparingen.

Het is interessant om te vermelden dat ULMA streeft naar duurzaamheid door innovatie en dit systeem maakt het mogelijk om het gebruik van folie met wel 20% te reduceren. Het gepatenteerde Venturi-systeem is in staat om het product zonder beschadiging in de zakken te plaatsen, waardoor het formaat van de verpakkingen kan worden verkleind.

www.ulmapackaging.nl