HomeNieuwsBedrijven en personenCoolblue neemt nieuwe machine in gebruik voor duurzaam verpakken

Coolblue neemt nieuwe machine in gebruik voor duurzaam verpakken

Coolblue heeft een nieuwe pakketjesmachine in gebruik genomen in haar magazijn in Tilburg. Deze machine vouwt de dozen op de juiste hoogte van de producten, waardoor er tot 90 procent minder opvulmateriaal nodig is. Pieter Zwart (foto), Beginbaas van Coolblue: “We willen het voor onze klanten niet alleen elke dag een beetje beter, maar ook een beetje groener doen. Dit door minder opvulmateriaal te gebruiken, maar ook door het aantal ritten van onze vervoerders te verminderen. Zo vertrekken er door de kleinere pakketjes tot 15 procent minder vrachtwagens vanuit het magazijn in Tilburg.”

De nieuwe pakketjesmachine kan tot maar liefst 20.000 pakketjes per dag aan. 90 procent van alle bestellingen kan ingepakt worden door deze machine. Naast het formaat, is ook het ontwerp van de doos iets anders. Het is een mooie stevige doos die geopend kan worden door een rits open te trekken. Natuurlijk mochten de grapjes op de dozen niet ontbreken. Er kwamen zelfs nieuwe grapjes bij, en ook katten passen er nog steeds in.

Coolblue groeit hard en op dit moment wordt het magazijn in Tilburg met drie hallen uitgebreid tot een vloeroppervlakte van 88.000 vierkante meter groot. Coolblue is e-commercebedrijf met acht fysieke winkels in Rotterdam, Eindhoven, Groningen, Utrecht, Amsterdam, Wilrijk, Lochristi en Zaventem. De online retailer verkoopt consumentenproducten in tien categorieën, van telefonie en tablets, computer en netwerk, tuin en gereedschap tot koken en wonen. In 2016 behaalde het bedrijf een omzet van 857 miljoen euro en daarmee is het één van de grootste e-commercebedrijven in Nederland en België.

Klik hier om een filmpje van de nieuwe machine te bekijken…

Kijk voor meer informatie op www.coolblue.nl.