HomeNieuwsConsumentenbond voor verkeerslicht op verpakking

Consumentenbond voor verkeerslicht op verpakking

consumentenbond-logoEen verkeerslicht op de verpakkingen van voedingsmiddelen schept de nodige duidelijkheid, vindt de Consumentenbond. De belangenbehartiger stuurde samen met de Hartstichting een brandbrief naar Nederlandse Europarlementariërs. De brief bevat een pleidooi voor aanvulling van het huidige voorstel voor etikettering van de Europese Commissie met kleurcodering. Met groen, oranje of rood geeft het verkeerslichtsysteem aan of een product respectievelijk weinig, matig of veel verzadigd vet, suiker of zout bevat. Alle producten zijn dan in één oogopslag te vergelijken.

Goed alternatief

Bart Combée, directeur Consumentenbond, licht toe: “Het verkeerslichtsysteem, ondersteund door alle Europese consumentenorganisaties, is een goed alternatief voor de wirwar aan voedingslogo’s die de levensmiddelenindustrie zelf op producten plakt.” Het systeem helpt bij de keuze voor een gezond eetpatroon, bleek al in het Verenigd Koninkrijk. Dit is met onafhankelijk onderzoek door onder andere de Food Standards Agency (UK) bewezen.

Stemmen

De Europarlementariërs stemmen 16 juni over het toepassen van het verkeerslichtsysteem. De levensmiddelenindustrie gaf al eerder aan tegen een verkeerslichtsysteem te zijn.

Bron: VMT Online (www.vmt.nl)