HomeNieuws"Consument vindt wijn in blik aantrekkelijk"

“Consument vindt wijn in blik aantrekkelijk”

rexam-pelican-wild

Rexam Beverage Can, één van de grootste producenten van drankblikken in Engeland, heeft een onderzoek laten doen naar hoe aantrekkelijk mensen wijn in blik vinden. Hieruit is gebleken dat 58% van de respondenten uit Engeland en Italië wijn in blik een aantrekkelijk idee vindt. Aan het onderzoek hebben 1000 mensen meegedaan van tussen de 18 en 34 jaar. Het idee was vooral populair bij vrouwen. 65% van de vrouwelijke respondenten vond wijn in blik een goed idee.

rexam-logoHet gemak van wijn in blik wordt door deze jonge doelgroep erkend. 62% van de respondenten vindt een blikje een handig formaat hebben en 54% vindt de snelheid waarmee de drankblikken gekoeld kunnen worden een positieve factor. Hiermee samenhangend is de uitkomst dat 55% van de respondenten vond dat wijn in blik voornamelijk prettig zou zijn bij bijvoorbeeld picknicks.

Convenience is ook een belangrijke factor bij het beoordelen van het voorstel voor multipacks en single serve opties. Zo vond 58% van de deelnemers dat wijn in blik in een multipack prettig zou zijn met het oog op single serve porties. Op deze manier hoeft men namelijk geen hele fles te openen voor één glas en is het makkelijker om in de gaten te houden hoe veel je al op hebt. Verder vond 80% van de deelnemers het een goed idee om in een multipack verschillende soorten wijn te verpakken, zodat de consument verschillende wijnen kan proeven zonder meerdere flessen te hoeven openen.

Rexam heeft de resultaten van dit onderzoek gepresenteerd op de International Wine Fair in Londen, die in mei werd gehouden. Kym Hamer, marketing manager van Rexam, was zeer tevreden over de resultaten: “Bij Rexam zijn we er altijd al van overtuigd dat blik een goede alternatieve verpakking is voor wijn. Hoewel flessen er altijd zullen zijn, is wijn in blik ideaal voor consumptie buitenshuis, waar flessen vaak onpraktisch zijn. Het onderzoek heeft aangetoond dat er behoefte is aan wijnverpakkingen in een handig formaat en nu de zomer er aankomt, is dit het moment voor wijnbedrijven om in deze nieuwe trend mee te gaan.”

Kijk voor meer informatie op www.rexam.com.

Bron foto's: Wild Pelican