HomeDossiersDuurzaamheidConpax specialiseert zich in verpakkingen en disposables van suikerriet

Conpax specialiseert zich in verpakkingen en disposables van suikerriet

conpax-green-logoConpax is ervan overtuigd dat suikerriet de toekomst heeft. Daarom hebben ze in hun Conpax Green-assortiment ook een lijn van suikerriet verpakkingen en disposables opgenomen. Dit is het grootste assortiment, dat een leverancier tot nu toe heeft aan kunnen bieden op de Nederlandse markt. Het assortiment bestaat niet uit alleen uit disposables voor de foodservice, zorg en retail, zoals menuboxen, maaltijdtrays, bekers en borden, maar ook trays voor de AGF en de voedingsmiddelenindustrie.

“Suikerriet is één van de meest duurzame en milieuvriendelijkste grondstoffen die er bestaan. Niet voor niets zijn Heinz en Coca Cola voornemens om een groot gedeelte van hun flessen op korte termijn te vervangen door recyclebare flessen, waarvan een belangrijk deel suikerriet als grondstof heeft”, aldus algemeen directeur Reijer Berendse. “Daarom hebben we bij Conpax ervoor gekozen om het meteen goed aan te pakken. Als wij een assortiment aanbieden, willen we het ook compleet aanbieden en dat geldt zeker voor suikerriet producten.”

De producten van Conpax worden vervaardigd uit bagasse, de reststof die overblijft na de verwerking van het suikerriet tot suiker. Zij hebben daarom ook géén invloed op de voedselketen. Suikerriet heeft een aantal unieke kenmerken, waardoor het geschikt is voor het vervaardigen van verpakkingen en disposables. Suikerrietvezel is erg flexibel qua vorm en afmeting. Daarnaast kun je het bedrukken of prägen. “Deze eigenschappen zijn een goede reden voor Conpax om voor suikerriet te kiezen. Aangezien we zoveel mogelijk klanten de optie willen bieden om over te kunnen gaan naar deze duurzame oplossing, hebben we ervoor gekozen om het assortiment zo breed mogelijk te maken. Bekers, borden, cateringschalen, maaltijdtrays, menuboxen, foodtrays, fruittrays etc. We proberen zoveel mogelijk aan de wensen en behoeften van onze klanten te voldoen en met hen mee te denken om zo MVO-mogelijk bezig te zijn”, zegt Reijer Berendse. “We zijn er dan ook trots op dat we van DeliXL, één van onze grootste klanten, de MVO-award hebben mogen ontvangen. Dat betekent toch, dat we goed bezig zijn. Met de toevoeging van dit suikerriet-assortiment gaan we door op deze weg.”

Momenteel zijn ze druk bezig met het inventariseren onder de klanten wat de behoefte is, zodat ze straks voldoende voorraad hebben. Een aanpak waarvoor gekozen is om ook het logistieke proces zo duurzaam mogelijk te houden. Een aantal producten ligt reeds op voorraad, omdat ze al geruime tijd worden afgenomen door bestaande klanten. De overige producten zijn leverbaar vanaf september.

Conpax Verpakkingen is onderdeel van Conpax Total packaging. Conpax Total packaging voorziet de markt van combinaties van materialen, machines en technische service. Onder de naam Conpax Green worden duurzame disposables, materialen en machines geleverd.

Kijk voor meer informatie op www.conpax.com.