HomeNieuwsCONBOX opslag- en transportsysteem groot succes

CONBOX opslag- en transportsysteem groot succes

conbox-1

Begin 2009 lanceerde CONBOX tijdens de beurs Empack in Den Bosch een nieuw flexibel opslag- en transportsysteem voor bulkgoederen. Was het systeem al bekend bij de suikerverwerkende industrie, de stap naar de volgende geïnteresseerde producenten en verwerkers van bulkgoederen melde zich tijdens en na de beurs in Den Bosch als snel aan.

“Na de beurs in Den Bosch kregen we een behoorlijk aantal aanvragen voor nadere informatie vanuit de cacao- en andere levensmiddelen- en met name ook de kunststofverwerkende industrie”, aldus Dirk Dijkstra van Conbox. “De beurs in Den Bosch heeft ons echt in de picture gebracht, zoveel interesse hadden we alleen maar durven te hopen”. Na een behoorlijk aantal jaren van ontwikkeling is het alleen nog maar gaan voor het in principe nog maar jonge bedrijf CONBOX.

Het systeem geeft volgens CONBOX een unieke oplossing voor tijdelijke opslag van materialen die in bulk kunnen worden opgeslagen en/of getransporteerd. Hierbij kan gedacht worden aan tussentijdse opslag van granulaatachtige en farmaceutische producten evenals kleine spuitgietproducten (zoals doppen), maar ook producten zoals gepureerde groenten en fruit, zoutjes, suikerwerken, versproducten zoals sinaasappels en wortelen.

conbox-2

“De toepassingsgebieden zijn enorm”, zegt Dirk Dijkstra van CONBOX die de commerciële activiteiten voor zijn rekening neemt. De focus wordt op dit moment gelegd op toepassingen waar tijdelijkheid en/of kwetsbaarheid van de opslag en transport van het product een belangrijk
onderwerp is. Deze focus wordt ingegeven door de unieke eigenschappen van de CONBOX. Het systeem bestaat uit een speciaal ontwikkelde kunststof pallet, een FIBC, 8 aluminium buizen en een kunststof topframe om door te stapelen.

Wat we met de ontwikkeling van dit product hebben bereikt is een kostenbesparend, flexibel en hygiënisch opslag/transportsysteem dat enerzijds een alternatief biedt voor het grote volume dat een conventioneel opslag- en transportsysteem (zoals kratten en kunststof boxen) in ongevulde vorm blijft vereisen en anderzijds een verticale opslagmogelijkheid geeft voor kwetsbare producten zonder gebruik te maken van een stellingsysteem.

Dijkstra van CONBOX ziet de marktpotentie van het product juist niet alleen bij huidige gebruikers van FIBC’s. CONBOX is van mening dat de potentie voornamelijk gezocht moet worden in nieuwe toepassingsgebieden waar dit systeem met een behoorlijke kostenbesparing ingezet kan worden. Hierbij moet gedacht worden aan gebruikers van andere opslag- en transportsystemen dan FIBC’s zoals grote kunststof en kartonnen dozen, kunststof boxen en houten en metalen kratten. Een van de USP’s van de CONBOX is het ruimtebesparende karakter indien het opslag- en transportsysteem niet in gebruik is. “Daarom dienen we ons eerst te richten op opslagtoepassingen met een tijdelijk karakter waar de kwetsbaarheid van het bulkproduct een thema is”, aldus Dijkstra.

conbox-3

conbox-logoVoor meer informatie:
Dirk Dijkstra
CONBOX
T (0182) 59 09 05
www.conbox.nl
info@conbox.nl