HomeNieuwsCompleet nieuwe serie lijmunits ITW Dynatec bij Van der Laan Distritech

Compleet nieuwe serie lijmunits ITW Dynatec bij Van der Laan Distritech

Van der Laan Distritech BV uit Almere bestaat dit jaar 20 jaar. Evenals ITW Dynatec waar zij dealer van is. ITW Dynatec viert dit onder andere door wereldwijd een complete nieuwe serie lijmunits t introduceren. De nieuwe Dynamelt S serie heeft een ergonomisch ontwerp en is van alle gebruikersgemakken voorzien. Standaard is de unit voorzien van een 7-daagse timer en een niveausensor.

Met behulp van de nieuwe Nano technologie is de tankcoating compleet vernieuwd. Dit is nu een keramische tankcoating, waarbij de levensduur ten opzichte van een standaard PTFE teflon coating van wel 5 keer zo lang kan zijn. Zo ontstaat er minder aanslag in de tank van restlijm.

Standaard verbruikt de unit tot 20% minder energie en door het gepatenteerde Melt-on-demand systeem, waarbij lijm alleen dus gesmolten zal worden als daar vraag naar is, is het al een zeer energiezuinige lijmunit. Zeer gemakkelijk in onderhoud en voorzien van afneembaar display.

Het is mogelijk op deze unit 2, 4 of 6 lijmslangen aan te sluiten. Wat een absolute noviteit is, is dat het mogelijk is om ITW lijmslangen maar ook Nordson compatibele lijmslangen te monteren. Dit is eenvoudig mogelijk door het achterpaneel aan te passen. De unit is verkrijgbaar met een luchtpomp of een tandradpomp. De unieke garantieperiode van 7 jaar op het melt on demand systeem is ook bij deze unit geldig.

Kijk voor meer informatie op www.distritech.nl of neem contact op voor het maken van een afspraak: 036-5465222.