HomeNieuwsCombiScale Primo 360: multihead weger met separate schakelkast

CombiScale Primo 360: multihead weger met separate schakelkast

De schakelkast van de CombiScale Primo 360 multiheadweger staat apart van de weger zelf. Dat is volgens Luc de Jong van Paxiom, dat de wegers in Europa distribueert, hygiënischer. De schakelkast kan op wel 15 tot 20 meter afstand staan. Doordat de schakelkast niet aan de multiheadweger vast zit, is de weger gemakkelijker te reinigen. De bakjes zijn op het apparaat te reinigen maar kunnen indien nodig, afhankelijk van de toepassing, gemakkelijk los worden gemaakt en op een waswand worden schoongemaakt. Ook de vultrechter kan eenvoudig opzij geschoven worden om de weger te kunnen reinigen.

paxiom-logoDe CombiScale Primo 360 wordt doorgaans gebruikt voor verse en diepvriesgroente, snoep en petfood. Voor de weging worden meestal 3 tot 4 bakjes gecombineerd. Het apparaat heeft een nauwkeurigheid van minder dan een halve gram. CombiScale maakt wegers met 10 tot 24 koppen en bakjes van 1,5 tot 5 liter. “Met de 24 kopsweger ga je naar de 200 wegingen per minuut”, zegt Luc de Jong in een artikel op de website EVMI.nl.

De CombiScale heeft een camera aan de bovenkant, zodat in de vultrechter kan worden gekeken. Paxiom kan bovendien op afstand via internet inloggen en de data en de beelden van de camera bekijken. Zo kunnen klanten worden geadviseerd bij instelfouten.

De besturing vindt plaats via Windows. “Dat heeft voordelen met betrekking tot het delen van informatie. De klanten kunnen met hun eigen softwarepakketten informatie uit de machine verwerken”, zegt Luc de Jong in het artikel. Het besturingssysteem kan automatisch een e-mail sturen met de data, bijvoorbeeld naar de productiemanager.

Kijk voor meer informatie op www.paxiom.com.

Bron: EVMI.nl