HomeNieuwsBedrijven en personenColPac Collapsible Containers tweede bij European Aluminium Award 2010

ColPac Collapsible Containers tweede bij European Aluminium Award 2010

colpac

Op de Aluminiumbeurs in Essen is op dinsdag 14 september de European Aluminium Award 2010 bekend gemaakt in een zestal categorieën. In de categorie Automotive & Transport heeft ColPac Collapsible Containers uit Eindhoven de tweede plaats bereikt.

colpac-logoDe Aluminiumbeurs vindt 2-jaarlijks plaats in Essen waarbij op de eerste avond tijdens een speciaal Gala Award de winnaars bekend worden gemaakt. ColPac Collapsible Containers, gevestigd op de Hightech Campus in Eindhoven, ontwikkelt en verkoopt vouwbare boxen waarmee tot 80% aan volume kan worden bespaard tijdens leeg transport en/of opslag. Daardoor worden niet alleen de kosten aanzienlijk verlaagd maar is er ook minder CO2-uitstoot. De boxen zijn leverbaar in volumes tot 15 m3 en zijn zeer innovatief waarbij klanten een belangrijke bijdrage hebben.

Er zijn meerdere typen boxen:

  • QueenBox: een stevige rolcontainer geschikt voor RFID-techniek en ontwikkeld in samenwerking met TNT-express en DHL-express.
  • RoyalBox: een kubusmodel dat door 2 personen in en uit kan worden geklapt en waarbij de wanden aan elkaar zijn gekoppeld.

In de RoyalBox worden aluminium profielen gebruikt die speciaal zijn ontwikkeld voor deze toepassing. Met die profielen heeft ColPac ingeschreven in de prestigieuze European Aluminium Award 2010. Alleen Porsche moest ColPac voor laten gaan, maar dat is begrijpelijk gezien de snelheid van zo’n auto.

Deze prijs, in navolging van een plaats bij de MKB Innovatie Top-100 in mei van dit jaar, is opnieuw een bevestiging van de innovativiteit van de producten van ColPac Collapsible Containers.

Kijk voor meer informatie op www.colpac.nl.