HomeNieuwsBedrijven en personenCollin Weber: Succes door specialisatie

Collin Weber: Succes door specialisatie

collinweber-logoCollin Weber bv, dé specialist voor de bezetting van vak- en leidinggevende posities in de verpakkingsindustrie in Nederland, kijkt ook na 2009, een voor de recruitment branche vrij moeilijk jaar, zeer optimistisch in de toekomst. Het bedrijf, dat pas eind 2008 opgericht werd, voelde vooral in het eerste halfjaar van 2009 de terughouding bij het inschakelen van professionele dienstverleners voor het zoeken en voorselecteren van nieuw personeel, maar al in het derde kwartaal werd een duidelijke opleving opgemerkt, die tot nu toe aanhoudt.

Met name op de gebieden verpakkingsontwikkeling en verkoop werd de professionele ondersteuning van het gespecialiseerde recruitment bedrijf regelmatig ingeroepen, om gekwalificeerd personeel met een expertise en ervaringsachtergrond in de verpakkingsindustrie te vinden.

Collin Weber bv hoort bij het bedrijvennetwerk van de Collin Weber Personalberatung GmbH uit Duitsland, dat met kantoren en consultants in Karlsruhe, Hamburg, Bern (Zwitserland) en Groningen over een voor deze branche uniek netwerk van contacten in Europa beschikt.

De Duitse GmbH zag met een omzetstijging van 15% in 2009 tegenover het al succesvolle jaar 2008 de strategie van branchespecialisatie bevestigt. Een duidelijke achteruitgang in de afzet bij producenten van verpakkingsmachines leidde weliswaar tot minder zoekopdrachten in dit segment, maar dat werd door omzetgroei op de gebieden verpakkingsmiddelen en verpakkingsdruk meer dan gecompenseerd. Naast stabiele relaties en daaruit resulterende projecten met bestaande klanten werden belangrijke nieuwe klanten gewonnen. De op het gebied merkartikelenindustrie gerealiseerde projecten bleven met 20% aandeel aan het totale volumen op het niveau van het voorjaar.

In de opbouw van het in deze branche unieke online jobportaal “Packaging Jobs” even als in de nodige software werden in het afgelopen jaar aanvullende investeringen gedaan. De bekendheid en de acceptatie bij bedrijven en kandidaten groeit gestadig. In 2010 zal het job portaal ook in Nederland geïntroduceerd worden, op dit moment word druk aan een Engelse en Nederlandse versie van de site gewerkt.

collinweber-logo-groot

Voor meer informatie:
Marion Richter
Collin Weber bv
Coendersweg 55b
9722 GC Groningen
T 06 36 403 475
richter@packaging-partner.com