HomeNieuwsBeurzen en evenementenCoE BBE viert 10-jarig jubileum op Future Rethinkers Congres

CoE BBE viert 10-jarig jubileum op Future Rethinkers Congres

Centre of Expertise Biobased Economy (CoE BBE) bestaat 10 jaar. Een bewogen periode met daarin vele hoogtepunten en waardevolle ontwikkelingen. Op 15 juni 2023 proosten we in Etten-Leur op die afgelopen 10 jaar, maar zeker ook op de komende periode. Want niet alleen het jubileum is een bijzonder moment. We verbreden vanaf nu van uitsluitend biobased naar meerdere thema's in de materialen- en energietransitie en dat doen we met een nieuwe naam. Volop nieuwe uitdagingen dus.

“Tijdens het Future Rethinkers Congres blikken we terug op wat we samen met onderzoekers, docenten, studenten, projectpartners, bedrijven, overheden en kennisinstellingen al hebben bereikt in al die jaren. Daar zijn we trots op”, aldus Ralph Simons, Directeur CoE BBE.

De materialen- en energietransitie zijn twee grote uitdagingen waar we de komende jaren als samenleving voor staan. Beide transities richten zich op een duurzame toekomst en zijn technisch sterk met elkaar verbonden. Want het is heel simpel… geen energie zonder materialen en geen materialen zonder energie.

Sinds 2013 zet CoE BBE zich al in voor technische innovaties in de biobased economy, middels toegepast onderzoek en onderwijsvernieuwing. Met bovenstaande in het achterhoofd is het na 10 jaar hét moment om een nieuwe weg in te slaan. Vanaf nu omarmt CoE BBE niet langer enkel biobased, maar meerdere thema's binnen de volle breedte van de materialen- en energietransitie. Uiteraard met dezelfde ambitie, doelgerichtheid en nieuwsgierigheid.

Op 15 juni maken we onze nieuwe naam bekend waarmee wij vanaf nu vol goede moed de bredere focus van materialen- en energietransitie oppakken. De hele dag staat in het teken van die materialen- en energietransitie. Laat je inspireren door keynote speaker Helga van Leur, bekend als weervrouw, meteoroloog en expert op het gebied van klimaatbeheersing en duurzaamheid. Ontdek daarnaast nieuwe innovaties in een breed aanbod van inspiratiesessies en workshops. Leer van de posterpresentaties van onze studenten en maak kennis met gelijkgestemden uit al onze netwerken.

Meld je aan en hef op 15 juni met ons het glas op al het moois dat jullie de komende periode van ons mogen verwachten. Ben jij erbij?

Meer informatie