Home Nieuws Coca-Cola scherpt doelstellingen duurzame verpakkingen aan

Coca-Cola scherpt doelstellingen duurzame verpakkingen aan

Coca-Cola scherpt zijn doelstellingen als het gaat om onder andere duurzame verpakkingen verder aan. Het concern breidt de samenwerking met het Wereld Natuurfonds die sinds 2007 bestaat verder uit. Coca-Cola en het Wereld Natuurfonds verbinden zich tot 2020 aan elkaar en stellen nieuwe stevige doelen om de verduurzaming van de frisdrankenfabrikant een verdere impuls te geven.

Volgens Coca-Cola’s CEO Muhtar Kent is de expertise van het WNF onmisbaar bij het aangaan van de verduurzamingsuitdagingen. Coca-Cola ontwikkelde samen met het Wereldnatuurfonds zeven duurzaamheidsdoelstellingen voor 2020, waaronder twee op het gebied van verpakkingen: recyclepercentage naar 75% en verantwoord sourcen van materiaal voor plantaardige PET-fles.

Recyclepercentage naar 75%. Coca-Cola wil het recyclingspercentage in opkomende markten opstuwen naar 75% in samenwerking met de frisdrankenindustrie en lokale organisaties. Verantwoord sourcen van materiaal voor plantaardige PET-fles. Samen met het WNF wil Coca-Cola de milieu- en sociale prestaties in kaart brengen van materialen die potentieel geschikt zijn voor de verwerking in een plantaardige verpakking. In 2020 wil de frisdrankenfabrikant dat al zijn PET-flessen voor minimaal 30% uit plantaardige materialen bestaat.

Kijk voor meer informatie op www.coca-cola.com.

Bron: VMT (www.vmt.nl)