HomeNieuwsCoca-Cola neemt nieuwe productie- en verpakkingslijn in gebruik

Coca-Cola neemt nieuwe productie- en verpakkingslijn in gebruik

cocacolaCoca-Cola Enterprises Belgium, dat voor Coca-Cola Services (een filiaal van The Coca-Cola Company) als bottelarij optreedt, nam in zijn vestiging in Gent onlangs een nieuwe productielijn voor het Minute Maid-vruchtensap in gebruik. In de Gentse bottelarij zijn nu acht productielijnen voor 42 smaken operationeel, waaronder drie glaslijnen. “De nieuwe productielijn verhoogt de capaciteit met 2.000 liter tot 8.100 liter per uur”, aldus Dirk van Gaver, operations director Coca-Cola Enterprises in Gent.

Het hele Minute Maid-assortiment krijgt een nieuwe logo en een opgefriste verpakking. Meest ingrijpende verandering is een slanker één liter-brikpack met voortaan een schroefdop. Met het geheel is een investering van zowat 3,3 miljoen euro gemoeid.

In de voorbije vijf jaar investeerde Coca-Cola Enterprises ruim 31,5 miljoen euro in zijn vestiging in Gent. Van de 15 merken in het assortiment, worden er maar liefst negen in Gent gebotteld, met name de energiedranken Nalu en Burn, de frisdranken Fanta, Nestea, Coca-Cola, Coca-Cola light en Coca-Cola Zero, Sprite, Nordic Mist, de sportdrank Aquarius en het vruchtensap Minute Maid. “De vruchtensapproductie vertegenwoordigt zowat 23% van het totale productievolume in Gent”, aldus Dirk van Gaver.

minutemaid

Bron: De Vlaamse Ondernemer