HomeMaterialenVerpakkingsmaterialenCoca-Cola Nederland maakt doppen vast aan plastic flessen

Coca-Cola Nederland maakt doppen vast aan plastic flessen

‘Laat de dop aan de fles', is de boodschap die Coca-Cola wil meegeven aan consumenten. De nieuwe doppen zitten namelijk vast aan de fles zodat ze samen kunnen worden ingeleverd om te recyclen. Hierdoor wordt inzamelen nog eenvoudiger en voorkomen we dat losse doppen achterblijven als zwerfafval.

De nieuwe plastic flessen met aangehechte doppen stromen vanaf begin oktober de markt in en worden geïntroduceerd op het volledige portfolio waaronder de merken Coca‑Cola, Fanta, Fuze Tea en Sprite. Coca‑Cola is hiermee de eerste frisdrankproducent in Nederland die de overstap voor haar portfolio aankondigt en voldoet zo vroegtijdig aan de Single Use Plastics-richtlijn (SUP) voor aangehechte doppen die in 2024 van kracht wordt.

Met deze introductie zet Coca-Cola ook een volgende stap naar een ‘World Without Waste', de wereldwijde strategie voor het inzamelen en verduurzamen van verpakkingen. Coca-Cola werkt continu aan initiatieven om verpakkingen verder te verduurzamen en tot circulaire oplossingen te komen.

In 2020 werd bijvoorbeeld de KeelClip geïntroduceerd, waarmee de plastic verpakking om blikjes heen vervangen werd door een minimalistische kartonnen verpakking. Ook zijn de transportverpakkingen gemaakt van 100% gerecycled plasticfolie. Coca-Cola heeft onlangs, samen met andere producenten, besloten geen handgrepen meer toe te voegen aan de multipack-verpakkingen voor plastic flessen. En alle plastic flessen – groot en klein – zijn sinds vorig jaar gemaakt van 100% gerecycled plastic.

www.cocacolanederland.nl