HomeNieuwsBedrijven en personenCo-packer Vetipak timmert aan de weg met technisch vernuft uit eigen huis

Co-packer Vetipak timmert aan de weg met technisch vernuft uit eigen huis

video1De trappenhuizen ruiken naar verf en de stoep is nog één grote zandbak, maar binnen in de nieuwbouw van verpakkingsbedrijf Vetipak in Oss draaien de productielijnen al bijna op volle kracht. “We zijn anderhalve maand open en we zitten nu op 60% van onze capaciteit”, zegt directeur en eigenaar Arno van de Ven in een artikel in Het Financieele Dagblad.

vetipak-logoVetipak, dat snoep en chocolade verpakt voor grote fabrikanten als Mars, Nestlé en Kraft Foods, groeit als kool en de nieuwe bedrijfshal met een vloeroppervlak van 11.500 m2 is dan ook al de tweede uitbreiding in vijf jaar tijd. “De trend is dat klanten een steeds groter deel van de keten tussen fabriek en winkelschap uitbesteden. Een snoepfabrikant wil eigenlijk alleen de kleurstelling van de verpakking en het merkbeleid in eigen hand houden. De rest leggen ze neer bij co-packers zoals wij”, zegt commercieel directeur Mark van der Burgt in hetzelfde artikel in Het Financieele Dagblad.

Vetipak is in 1997 opgericht door Arno van de Ven en Hans Timmers en deed aanvankelijk veel handmatig inpakwerk ofwel volumewerk met lage marges. Gaandeweg werd een machinepark opgebouwd waarmee ook technisch lastig inpakwerk kon worden gedaan. Als machines niet beschikbaar waren, ontwikkelde Vetipak die in eigen huis. Deze in eigen huis ontwikkelde technische hoogstandjes vielen volgens Het Financieele Dagblad op en de orders stroomden toe. “We worden steeds groter, maar we willen wel blijven werken als een kleine partij”, besluit Arno van de Ven het artikel in Het Financieele Dagblad.

Bekijk ook onderstaande videoreportage uit het televisieprogramma Van Brabantse Bodem over Vetipak:

Kijk voor meer informatie op www.vetipak.nl of klik hier om het volledige artikel te lezen.

Bron: Het Financieele Dagblad