HomeDossiersDesignClondalkin zorgt voor succesvolle lancering Boon Food Concepts

Clondalkin zorgt voor succesvolle lancering Boon Food Concepts

Clondalkin Flexible Packaging Grootegast heeft de stand-up pouches geproduceerd voor de nieuwe productlijn van Boon Food Concepts. Boon Food Concepts brengt bonen en plantaardig bereide gerechten op de markt. De nieuwe lijn bestaat uit drie varianten, namelijk curry, chili en witte bonen in tomatensaus. Volgens Michael Luesink, oprichter van Boon Food Concepts, worden de nieuwe maaltijden goed ontvangen: “Het succes is te danken aan de combinatie van het product en de verpakking.”

Boon Food Concepts biedt gezonde en smakelijke maaltijden met lokaal geproduceerde bonen, verse groenten en kruiden. “Er is een groeiende vraag naar gezonde, verse convenience food in Nederland”, vertelt Michael Luesink. De gerechten zijn dankzij de verpakking zes weken houdbaar en kunnen in slechts tien minuten bereid worden in de magnetron. Michael Luesink: “Clondalkin Grootegast bood de ideale oplossing en ze zijn een grote steun geweest gedurende het gehele productieproces.”

Martina Fidder, Sales Manager bij Clondalkin Grootegast, voegt toe: “Het is natuurlijk altijd spannend om te worden betrokken bij de lancering van een nieuw product, met name wanneer het een nieuw concept is. In Nederland is er, in vergelijking met bijvoorbeeld Groot-Brittannië, veel minder keuze in bereide gerechten en dus was het geweldig om te worden betrokken bij dit project.”

De keuze voor stand-up pouches heeft verschillende voordelen, zo zijn dergelijke verpakkingen licht in gewicht, handig, duurzaam en milieuvriendelijk. Doordat de gehele verpakking bedrukt kan worden in hoge kwaliteit valt het product bovendien beter op in het schap. De langere houdbaarheid zorgt er tot slot voor dat de kans op voedselverspilling wordt geminimaliseerd.

Kijk voor meer informatie op www.clondalkingroup.com.