HomeNieuwsBedrijven en personenCloetta krijgt vergunningen voor nieuwe productielocatie Roosendaal

Cloetta krijgt vergunningen voor nieuwe productielocatie Roosendaal

Het college van burgemeester en wethouders van Roosendaal heeft besloten dat Cloetta de vergunningen krijgt om een nieuwe productielocatie te bouwen op industrieterrein De Meeten II. Het gaat om twee omgevingsvergunningen, één voor de bouw en één voor een beperkte milieutoets. Wanneer de gemeenteraad het nieuwe bestemmingsplan vaststelt, kunnen de twee vergunningen worden afgegeven.

Voor Cloetta is dit goed nieuws. Het is een stap verder in de richting van een nieuwe, duurzame productielocatie die – wanneer deze volledig operationeel is – helemaal op hernieuwbare elektriciteit zal draaien. Hiermee bespaart Cloetta jaarlijks 7.000 ton CO2. Dit is te vergelijken met het omschakelen van 1.500 personenwagens op elektriciteit.

Ook voor de driehonderd medewerkers die op de nieuwe locatie gaan werken is dit een positieve ontwikkeling. 80 procent van de medewerkers woont in Roosendaal. De nieuwe productielocatie betekent voor werknemers ook een betere werkplek, die optimaal ingericht wordt voor veilig en plezierig werken.

Marcel Mensink, COO van Cloetta, laat weten: “We zijn ontzettend blij met het verwachte besluit van het College van B&W. Het brengt ons weer een belangrijke stap dichter bij de verwezenlijking van onze nieuwe volledige elektrische productielocatie, waarmee we kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst. Bovendien willen we heel graag in Roosendaal blijven zodat we de lokale economie kunnen blijven stimuleren, de historische band met de stad koesteren en de kennis en kunde van onze toegewijde collega’s – die voornamelijk in en rondom Roosendaal wonen – kunnen behouden. Dit besluit is dus erg bemoedigend.”

www.cloetta.com