HomeNieuwsBedrijven en personenCIRCO nodigt verpakkingsontwerpers uit voor cursus over circulair design

CIRCO nodigt verpakkingsontwerpers uit voor cursus over circulair design

De circulaire economie is een systeem waarin producten langer mee gaan en ook de verpakkingen slim worden hergebruikt en gerecycled. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe business modellen. CIRCO biedt op 18 mei 2017 een ééndaagse cursus om ontwerpers kennis en nieuwe inzichten op het gebied van circulair design te geven.

Hoe kan je als verpakkingsontwerper bijdragen aan de circulaire economie? De inhoud van de cursus is gebaseerd op het onderzoek en boek ‘Products that Last' (TU Delft) en de daarin beschreven businessmodellen en ontwerpstrategieën. Ook zal er gewerkt worden met praktijkvoorbeelden van koplopers.

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de basis van circular design en circulaire businessmodellen, met praktijkvoorbeelden van koplopers. Deze worden vervolgens toegepast op jouw eigen case. Om de nieuwe inzichten uiteindelijk toe te kunnen passen in de praktijk, moet je je als ontwerper opstellen als een change agent voor circulair ontwerpen. In het laatste deel van de training leer je daarom hoe je in jouw dagelijkse praktijk circulair ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers of collega's kunt krijgen.

Kijk voor meer informatie op www.clicknl.nl/circo.