HomeDossiersDesignCIRCO en KIDV organiseren cursus voor verpakkingsontwerpers

CIRCO en KIDV organiseren cursus voor verpakkingsontwerpers

CIRCO versnelt de ontwikkeling naar een circulaire economie met design als motor. In CIRCO werken bedrijven en ontwerpers samen aan concrete circulaire business en delen ze nieuwe kennis en inspiratie. Samen met het KIDV (Kennisinstituut Duurzaam Verpakken) wordt er op 6 december 2017 in Amsterdam een Circular Design Class speciaal voor verpakkingsontwerpers georganiseerd.

De circulaire economie is een systeem waarin producten langer mee gaan en ook de verpakkingen slim worden hergebruikt en gerecycled. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen en nieuwe business modellen. CIRCO biedt een ééndaagse cursus om ontwerpers kennis en nieuwe inzichten op het gebied van circulair design te geven.

Hoe kan je als verpakkingsontwerper bijdragen aan de circulaire economie? De inhoud van de Class is gebaseerd op het onderzoek en boek ‘Products that Last' van TU Delft en de daarin beschreven businessmodellen en ontwerpstrategieën. Ook zal er gewerkt worden met praktijkvoorbeelden van koplopers. Deze worden vervolgens toegepast op jouw eigen case.

Om de nieuwe inzichten uiteindelijk toe te kunnen passen in de praktijk, moet je je als ontwerper opstellen als een change agent voor circulair ontwerpen. In het laatste deel van de training leer je daarom hoe je in jouw dagelijkse praktijk circulair ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers of collega's kunt krijgen.

Kijk voor meer informatie op www.circonl.nl.