HomeThema'sInterpack 2011Chronos introduceert tweede generatie hygiënische bagging lijn op Interpack 2011

Chronos introduceert tweede generatie hygiënische bagging lijn op Interpack 2011

chronos-logoOp de aanstaande Interpack in Düsseldorf zal Chronos de nieuwste generatie tonen van haar hygiënische vullijn-serie Chrono-Bagtm Omlh voor hygiënische open-mouth bagging applicaties van poeders. De machine is speciaal ontworpen voor het hygiënisch baggen en verpakken van verschillende voedingsproducten en aan voeding gerelateerde producten. Het systeem is ook geschikt voor de farmaceutische en chemische sectoren.

Deze tweede generatie voldoet aan de eisen van de European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG), waarvan Chronos lid is. Zo hebben deze machines bijvoorbeeld een gesloten bag-top transportsysteem en wordt er minder stof uitgestoten. Verder is het mogelijk verschillende varianten te kiezen, zoals een bagging systeem in roestvrij staal of een Atex ontwerp.

Een andere verbetering die aan de Chrono-Bagtm Omlh is aangebracht, is het bottom-up vulsysteem. Volgens Chronos zorgt dit systeem er voor dat de stofuitstoot verminderd wordt en het product minder contact heeft met de lucht.

Ook de structuur van de machine is verbeterd. Er wordt nu namelijk gewerkt met een modulaire structuur, wat inhoudt dat de bewegende componenten van de machine zo veel mogelijk gescheiden zijn van het gedeelte van de machine waar de zak wordt gevuld en geseald. Iedere module heeft een eigen stroomvoorziening en bedieningspaneel, waarbij men er op heeft gelet zo min mogelijk kabels te laten lopen tussen het werkdeel van de module en het achterste gedeelte.

Bovendien zijn er in de product flow zones geen materialen als schroeven aanwezig, doordat alle delen die met het product in aanraking komen hygiënisch zijn gelast. Ten slotte zijn volgens Chronos alle delen van de machine goed te bereiken, zodat deze snel en effectief kunnen worden gereinigd.

Chronos heeft op de Interpack de slogan ‘People for Packaging' en zal haar verschillende oplossingen op het gebied van wegen, bagging en palletiseren en de systemen voor het bevestigen van ladingen demonstreren.

Interpack 2011 – Hal 12 – Stand D23

Kijk voor meer informatie op www.chronosbth.com.