HomeNieuwsChristiaens Agro Systems viert 50-jarig jubileum met open dagen

Christiaens Agro Systems viert 50-jarig jubileum met open dagen

In de afgelopen 50 jaar heeft Christiaens diverse typen machines gebouwd inclusief logistiek maatwerk. Hierbij is er een specialisatie in machines voor de verwerking van langwerpige groenten zoals asperge, prei, lente uien en (mini-)komkommers. Flexibiliteit omdat Christiaens totaal oplossingen kan leveren in automatisering voor elke bedrijfsgrootte. Deze kunnen uitgebreid worden naar maatwerk oplossingen om de machines aan te passen aan de manier van werken van de klant. Innovatie omdat Christiaens steeds naar mogelijkheden zoekt voor verdere automatisering om de klanten te kunnen helpen bij het bereiken van maximale efficiëntie. Betrokkenheid omdat Christiaens steeds, samen met klanten, kijkt hoe verdere verbeteringen, voor de klant, behaald kunnen worden. Betrouwbaarheid omdat de degelijke machines van Christiaens bewezen hebben al 50 jaar onderhoudsvriendelijk te draaien over de gehele wereld. De service van Christiaens, die wereldwijd reeds een begrip is, kan bij veel machines zelfs ondersteund worden door service op afstand.

50-jarig jubileum

Om dit alles te vieren wil Christiaens u van harte uitnodigen op de open dagen. Deze vinden plaats bij Christiaens Agro Systems BV, Heldenseweg 15a, 6086PD, Neer. Op 7 december is dit van 10.00 tot 18.00 uur. 8 december is dit van 12.00 tot 18.00 uur. Tijdens deze open dagen is het mogelijk de machines van Christiaens te bekijken onder het genot van een hapje en drankje. Tevens is er de mogelijkheid andere standhouders te spreken waaronder: AI-Solutions, Aspergegilde Peel en Maas, B-Berry, Beeren Plantproducts, Bejo Zaden, Coenders Lottum, Christiaens Group, Cyklop, De Kemp, De Locht, Van Doren Engineers, Drops, Ellips, Engels Innovatietechniek, Firmenich, HAS Kennis Transfer, Hepro, Hermans Suikermaïs, Hortimec, Koenen en Co, Langfruit, Lenders, Lenders Constructie, Limseeds, Mentoor, Mertens, Meijers Planten, Neessen Aardbei- en Aspergeplanten, Nunhems Netherlands, PJP Film & TV-producties, Sun-Power, Taks Tuinbouwtechniek, Teboza en ZZ-Comet.

Machines voor asperges en producten als (mini-)komkommers

In 1962, 50 jaar geleden, is door Wiel Christiaens de allereerste aspergesorteermachine ter wereld gebouwd. Deze machine wast en snijdt de asperge af, waarna deze handmatig gesorteerd kan worden. Destijds was deze machine zijn tijd ver vooruit en wereldwijd bekend onder de naam ‘Witte Goud'. De machine wordt nu, in een modernere vorm, nog steeds door Christiaens gebouwd. In de basis is deze machine al die jaren hetzelfde gebleven. In 1996 is de eerste semi automatische aspergesorteerlijn gebouwd waarmee asperge automatisch gesorteerd wordt op lengte en dikte. In datzelfde jaar is begonnen met de ontwikkeling van de oogstmachine Chrisje. Dit is een niet selectieve machine voor het oogsten van asperge. Die de kostprijs van het oogsten van asperge aanzienlijk kan verlagen. In 2000 is de eerste volautomatische sorteerlijn gebouwd die asperge op alle mogelijke kenmerken beoordeeld met een zeer nauwkeurig systeem met 4 camera’s. Hierin zit een unieke 3D meting voor het meten van de geslotenheid van de kop. Tevens word in deze machine elke afzonderlijke asperge gewogen. In 2004 is begonnen met een heel eenvoudige maar zeer efficiënte machine voor het binden van asperge, maar ook andere producten zoals prei. In 2005 word de volautomatische aspergesorteermachine aangepast voor andere producten zoals de (mini) komkommer. Hiermee is het mogelijk uniforme pakketjes te maken met minimaal weggave gewicht. Dit resulteert in grote arbeidsbesparing voor onze klanten wereldwijd. Ook voor andere producten en rassenbeoordeling is deze innovatieve machine aangepast, zelfs met visionsystemen met 7 camera’s om nog meer te kunnen meten. In 2011 is ter ere van het 50e aspergeseizoen de NWG (Nieuwe Witte Goud) lijn geïntroduceerd. In deze lijn, voor het volautomatisch sorteren van asperges, is meer dan 100 jaar kennis, techniek, innovatie en ervaring verzameld. Dit resulteert in maximale flexibiliteit en mogelijkheden, innovatie en betrouwbaarheid. De machine heeft een optimale prijs-kwaliteit verhouding en kan met diverse opties en mogelijkheden worden uitgerust. Hierbij staat maximale efficiëntie voor de klant centraal. Complete lijnen kunnen geproduceerd worden van compact (8mtr) tot industrieel.

Machines voor prei en producten als lente uien

In 1982, 30 jaar geleden, ontwikkelden Jos en Peter Christiaens de eerste preimachines. Verschillende types van klein tot industrieel hebben vele preitelers over de gehele wereld geholpen bij de verwerking van de prei, en de besparing op arbeidskosten. Al die jaren hebben deze machines bewezen degelijk en onderhoudsvriendelijk te zijn en over een heel lange levensduur te beschikken. Vooral het logistieke maatwerk tot en met het verpakken wordt steeds belangrijker om voor de klant maximale efficiëntie te bereiken. In 1997 is het pakket voor de prei uitgebreid van het unieke systeem voor het planten van de prei. In 1999 is de preipelmachine aangepast voor de verwerking van lente uien. Het schonen en bundelen van de lente uien wordt nog steeds, veelal met de hand, in het veld gedaan. De machine wast de lente uien, snijd wortel en blad en er bestaat de mogelijkheid tot bundelen van het product. Hierdoor zijn bundels ook van binnen goed schoon. Dit alles zorgt voor een grote besparing in arbeid op het veld en in de schuur. In 2005 is de eerste verpakkingsmachine voor prei gebouwd. Dit is eigenlijk een komkommersealmachine met krimpfolie waarmee de komkommer vacuüm verpakt wordt. Hiermee kan prei en diverse andere producten verpakt worden waardoor de houdbaarheid van het product verbeterd wordt.

Kijk voor meer informatie op www.christiaensagro.com of stuur een e-mail naar info@christiaensagro.com.