HomeNieuws"China grootste groeimarkt voor verpakkingsmachines"

“China grootste groeimarkt voor verpakkingsmachines”

De grootste potentie voor groei binnen de wereldwijde markt van verpakkingsmachines ligt in China. Dat zegt een analist van Euromonitor International. Gedurende 2006 tot 2012 is de wereldwijde productiewaarde van verpakkingsmachines met 10% gestegen. De jaarlijkse groei in productie lag gemiddeld op 7%, ondanks een krimp van 5% in 2009 ten opzichte van het jaar ervoor. De vijf grootste producenten zijn China, Duitsland, Italië, Japan en de VS.

De productiewaarde van verpakkingsmachines in China is tussen 2006 en 2012 gestegen van bijna $ 5 miljard naar ruim $ 18 miljard. Deze groei wordt volgens Euromonitor voornamelijk veroorzaakt door een hogere productie, hoger besteedbaar inkomen van (Chinese) consumenten en de diversificatie van de vraag van consumenten met betrekking tot functionaliteit en kwaliteit van verpakkingen.

Deze enorme stijging in China staat in contrast met de veel kleinere stijgingen in de andere vier dominante productielanden. In Duitsland is de waarde gestegen van ongeveer $ 6,5 miljard naar ruim $ 7,5 miljard, in Italië is de productiewaarde gestegen van ongeveer $ 6,5 miljard naar ongeveer $ 7 miljard, de productiewaarde in Japan is van $ 4,5 naar ongeveer $ 5 miljard gegaan en in de VS is de productiewaarde gedaald van bijna $ 4 miljard naar ongeveer $ 3,5 miljard.

De invloed van de economische crisis was in deze vier landen veel groter dan in China. Zo was in 2009 de productiegroei in China minder dan in 2008, terwijl de productie in Duitsland, Italië, Japan en de VS met tot wel 20% is gedaald. Ondanks deze tegenslag is Duitsland nog steeds wereldwijd de grootste exporteur van verpakkingsmachines. Volgens Euromonitor kan het land de vraag die in de EU en de VS niet stijgt compenseren met export naar snel groeiende economieën in Zuid-Oost Azië en Zuid-Amerika.

Kijk voor meer informatie op blog.euromonitor.com.