HomeNieuwsBedrijven en personenChemie-Pack daagt Onderzoeksraad voor Veiligheid voor de rechter

Chemie-Pack daagt Onderzoeksraad voor Veiligheid voor de rechter

Chemie-Pack spant een kort geding aan tegen de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Het chemische verpakkingsbedrijf, waar begin vorig jaar een grote brand uitbrak, wil de publicatie van het rapport over de brand tegenhouden. Dat rapport moet eind deze maand verschijnen. Chemie-Pack spreekt van tientallen fouten in het concept-rapport. Het bedrijf eist drie maanden de tijd om deze te weerleggen. Dit meldt het NRC Handelsblad op basis van berichtgeving door de NOS.

Uit onderzoek van de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid bleek later dat de brandweerzorg voor het industrieterrein Moerdijk niet op orde was. Er werd onvoldoende rekening gehouden met mogelijke ongevallen bij de zeventien gevaarlijke bedrijven in Moerdijk.

Begin vorig jaar, op woensdagmiddag 5 januari, ontstond er brand op het terrein van Chemie-Pack in Moerdijk. De schade bedroeg in totaal 71 miljoen euro. Chemie-Pack werd failliet verklaard. Het is volgens de NOS voor het eerst dat via de rechter geprobeerd wordt de publicatie van een rapport van de Onderzoeksraad tegen te houden.

Bron: NOS/NRC Handelsblad
Foto: Rien Zilvold