HomeMachinesNiet-primair verpakkenChampi’Mer verpakt diepvriesgroenten volautomatisch op lijn van Ausloos

Champi’Mer verpakt diepvriesgroenten volautomatisch op lijn van Ausloos

Diepvriesgroenten automatisch verpakken brengt vaak de nodige uitdagingen met zich mee. Denk maar aan voedselveiligheid en het stapelen van de verpakkingen zónder de inhoud te beschadigen. Wij verwezenlijkten het voor Champi’Mer met deze volautomatische verpakkingslijn voor diepgevroren champignonstukjes.

Champi’Mer is een bedrijf uit het Nederlandse Kesteren dat gespecialiseerd is in (diepgevroren) champignons voor de voedingsindustrie. In 2018 brandde een van hun nieuwe fabriekshallen volledig af. Tijdens de heropbouw – die zo snel mogelijk diende te gebeuren – besloot het bedrijf om van de gelegenheid gebruik te maken om een nieuwe volautomatische lijn te plaatsen voor bevroren champignonstukjes. Aangezien het bedrijf zo snel mogelijk weer op volle toeren wilde draaien, ging men bij Ausloos zo snel mogelijk te werk.

Champi’Mer wilde een lijn die de champignonstukjes verpakt per 10 à 12 kg, de gevulde zakken in dozen plaatst, de afgesloten dozen op pallets stapelt en die pallets omwikkelt. Klaar voor het transport naar de klant. De lijn moest qua voedselveiligheid volledig conform zijn en probleemloos gereinigd kunnen worden. Ausloos plaatste een volledige turnkey lijn die het verpakkingsproces van A tot Z afhandelt.

Snelheid was belangrijk en daarom koos men bij Ausloos voor een dubbele afzakinstallatie, samen met een snelle dozenvormmachine. Die dubbele installatie kan 1.200 dozen per uur aan, waarbij 1 doos 1 zak champignonstukjes bevat. De doos dient als bescherming voor de zakinhoud. De zakken worden in de doos aangeduwd vooraleer de dozen gesloten en gelabeld worden. De dozen gaan hierna langs een controleweger en metaaldetector (met uitstoot) vooraleer zij gestapeld worden op pallets.

De volledige verpakkingslijn bestond hoofdzakelijk uit RVS – het meest geschikte materiaal wat betreft voedselveiligheid. Bovendien kan roestvrijstaal tegen water en detergenten, wat de lijn gemakkelijk te reinigen maakt.

www.ausloos.net