HomeNieuwsCelstraf en tonnen schadevergoeding voor stelen duizenden verpakkingen

Celstraf en tonnen schadevergoeding voor stelen duizenden verpakkingen

Koenraad de W. uit Bonheiden moet supermarktketens Carrefour en Delhaize € 389.000 schadevergoeding betalen voor de diefstal van duizenden lege groenten- en fruitbakjes. Dat heeft het hof van beroep in Antwerpen beslist. De beklaagde haalde de bakjes bij de supermarkten op. Hij vermeldde op de vrachtdocumenten systematisch een lager aantal zodat de overschot bij de Mechelse Veilingen kon worden aangeboden.

Berekening

Het hof berekende dat hij wekelijks 3,5 rit had gemaakt met telkens tien paletten bakjes. Hij had dit negentig weken lang gedaan, waardoor het hof op een totaalbedrag van € 389.088 uitkwam. Hij werd eerder al veroordeeld tot tien maanden cel met uitstel en € 1.100 boete, maar de schadevergoeding die hij moet betalen, werd nu pas bepaald.

Hele groep beklaagden

De man maakte deel uit van een grote groep beklaagden die voor dezelfde feiten terecht stonden. Nadat truckers de bakjes hadden opgehaald, werden ze door Gustaaf de G. bij de Mechelse Veiligingen aangeboden, want hij had daar een klantnummer. Hij streek op drie jaar tijd enkele miljoenen euro's op, maar het gros daarvan werd eerder al verbeurd verklaard.

Bron: Belga/Het Laatste Nieuws