HomeNieuwsCEDEO erkenning voor kwaliteit opleidingen NVC

CEDEO erkenning voor kwaliteit opleidingen NVC

nvc-cedeo-certificaat

Met ingang van 1 juli 2011 zijn de bedrijfsexterne (‘open') opleidingen CEDEO-gecertificeerd. Daarmee voegt NVC Opleidingen een extra kwaliteitskenmerk toe aan haar succesvolle programma van opleidingen en trainingen als het om verpakken gaat. Wereldwijd worden iedere seconde honderdduizend producten verpakt. Dat kan gaan om een vliegtuigvleugel of om een litertje melk, om gevaarlijke chemische producten of om een fopspeen voor de baby. Daarbij komt veel techniek kijken maar vooral ook kennis en kunde van de medewerkers in de bedrijven. Het verpakken is gespreid over talloze functies; een cursist kan de operator aan de verpakkingslijn van een copacker zijn, maar ook inkoper bij een retailer, de kwaliteitsmanager van een voedingsmiddelenfabrikant of juist de salesmanager van een verpakkingsmachineleverancier. NVC Opleidingen ondersteunt al deze werkende mensen met een breed scala aan opleidingen, cursussen, workshops, actualiteitencolleges en in-company trainingen. Het CEDEO-certificaat betreft de opleidingen, waar iedereen als cursist kan inschrijven.

nvc-logo-nieuwAlle NVC opleidingen, cursussen en workshops bevatten zowel theorie- als praktijkonderdelen. Theorie en praktijk worden aan elkaar gekoppeld in speciaal ontwikkelde educatieve bedrijfsbezoeken. Cursussen en workshops behandelen in korte tijd specifieke en gerichte verpakkingskennis en -kunde over een aspect van het verpakken. Ze worden ontwikkeld op basis van vragen uit de markt. Deze signalen zijn niet alleen afkomstig van de ruim 550 NVC-lidbedrijven en de ruim honderd NVCdocenten, maar ook vanuit de contacten die het NVC onderhoudt met niet-lidbedrijven, ministeries, Europese autoriteiten en nationale en internationale belangenorganisaties.

Toonaangevend in Europa zijn de NVC Opleidingen Verpakkingskundige I en II. Hiermee kunnen hoger geschoolden die werkzaam zijn in het bedrijfsleven via het post-reguliere onderwijs een internationaal herkend en erkend diploma op het gebied van verpakken behalen. De opleidingen bieden professionals (midden kader, respectievelijk hoger kader) en daarmee ook hun ondernemingen, de kennis, het inzicht en de structuur om het verpakken effectiever en efficiënter in te zetten in de supply chain van verpakte producten. Curricula en bijbehorende beroepsprofielen zijn nauwkeurig afgestemd op de eisen die het bedrijfsleven stelt.

Een integraal overzicht van alle opleidingen, cursussen, workshops en actualiteitencolleges is te vinden in de NVC Agenda op www.nvc.nl.

Kijk voor meer informatie op www.nvc.nl.