Home Dossiers Duurzaamheid Carrefour vervangt verpakking voor vlees door recyclebare variant

Carrefour vervangt verpakking voor vlees door recyclebare variant

Geen schaaltjes in zwart plastic meer in de beenhouwerij-afdelingen van Carrefour. Ze ruimen plaats voor recycleerbare verpakkingen (karton, skinpacks of transparant plastic). Een verandering die valt onder Act for Food 14, die streeft naar 100% recyclebare verpakkingen tegen 2015 en die bijdraagt tot een circulaire economie door het volume verpakkingen te verkleinen en door niet onnodig natuurlijke hulpbronnen te gebruiken.

Carrefour heeft besloten de zwarte schaaltjes van de beenhouwerij-afdeling te vervangen door nieuwe verpakkingen. “Waarom? Omdat deze nieuwe verpakkingen, in tegenstelling tot zwart plastic, kunnen worden gerecycled. In de nabije toekomst zullen ze zelfs in de blauwe PMD-zakken mogen. Je vindt deze nieuwe verpakkingen vanaf nu in onze winkels: het kalfsvlees Kwaliteitsketen Carrefour in een skinpack, het Carrefour Bio vlees in karton met plastic film en het traditionele vlees in transparante schaaltjes.”

Beter recyclen van verpakkingen is een van de grootste doelstellingen van Carrefour, zoals wordt verwoord in Act for Food nr. 14: naar 100% recyclebare verpakkingen tegen 2025. Carrefour werkt daarvoor samen met Fost Plus, de organisatie die instaat voor het promoten, het coördineren en het financieren van de selectieve ophaling, sortering en recycling van huishoudelijk afval in België.

“Door een ander materiaal te gebruiken voor de verpakkingen, kan de CO2-uitstoot beduidend worden verminderd. Met de komst van de nieuwe blauwe zakken (zie hieronder) schatten we dat in België de recycling van plastic zal stijgen van 39% naar 64%, ruimschoots meer dan de Europese doelstellingen die vandaag vastliggen op 22,5% en tegen 2025 moeten stijgen naar 55%. Dat is per jaar 70.000 ton meer plastic verpakkingen gerecycleerd en 100.000 ton CO2-uitstoot minder.”

www.carrefour.eu