HomeDossiersBunzl presenteert nieuwe verpakkingen op Webwinkel Vakdagen

Bunzl presenteert nieuwe verpakkingen op Webwinkel Vakdagen

Bunzl Retail & Industry is al een aantal jaar op rij aanwezig met een stand tijdens de jaarlijkse Webwinkel Vakdagen in de Jaarbeurs in Utrecht. In 2018 toonde Bunzl met haar eigen Verzendverpakkingenshop.nl (foto) slimme verpakkingsoplossingen met als kernwaarden bescherming, beleving en een optimaal inpakproces. Het verpakken van zo min mogelijk lucht is een terugkerend item en daarbij ook nog steeds een van de grootste issues in de verpakkings- en transportwereld. Tijdens de Webwinkel Vakdagen 2019, 23 en 24 januari in de Jaarbeurs, toont Bunzl op stand 308 onder andere haar nieuwste oplossing op het gebied van custom made packaging en speelt hiermee in op zowel minimalisering van lucht als productbeleving.

Verpakking Op Maat

Thuiswinkel.org bracht het nieuws al eerder naar buiten: lucht verzenden is het duurste wat er is. Nog te vaak worden er pakketjes verzonden met teveel loze lucht. Met een perfect passende verpakking passen er meer pakketjes in de vrachtwagen waardoor er minder ritten nodig zijn en dus een verlaging van C02-uitstoot. De nieuwe oplossing van Bunzl biedt de klant de mogelijkheid om zelf de maten en bedrukking van een verpakking te kiezen. Bunzl speelt hiermee in op een groeiende behoefte in custom made verpakkingen. Groot voordeel voor de klant is dat deze custom made verpakkingen al te realiseren zijn in kleine aantallen en geheel naar wens te maken zijn.

Verzendverpakkingenshop

Bunzl's eigen Verzendverpakkingenshop heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt dankzij constante assortimentsuitbreiding en een groeiend aantal loyale klanten. Tijdens de Webwinkel Vakdagen presenteert Verzendverpakkingenshop onder meer nieuwe brievenbusdozen en het Colompac assortiment, het premium merk verzendverpakkingen.

EcoCoolBox

Food delivery is een thema dat op verpakkingsgebied complexer is dan menig ander. Bunzl presenteert tijdens de Webwinkel Vakdagen de nieuwe EcoCoolBox, een 100% papieren koelbox die een doorontwikkeling is van de Cell Pack Thermo die Bunzl vorig jaar presenteerde. De EcoCoolBox is het duurzame alternatief ten opzichte van de bekende en milieuonvriendelijke EPS-doos. De EcoCoolBox is een 100% recyclebare food delivery box die versproducten, diepgevroren producten en producten die op kamertemperatuur moeten blijven, beschermt. De toegepaste, innovatieve isolatietechniek zorgt ervoor dat de inhoud lange tijd kan worden beschermd tegen temperatuurinvloeden van buitenaf. In tegenstelling tot de EPS-doos geldt voor de EcoCoolBox een aanzienlijk lagere verpakkingsbelasting.

www.bunzl.nl