HomeNieuwsBedrijven en personenBunzl komt met oplosbare verpakking voor shampoo en douchegel

Bunzl komt met oplosbare verpakking voor shampoo en douchegel

De genomineerde producten en concepten voor de Horecava Innovation Awards zijn bekendgemaakt. De splinternieuwe Nohbo Drops, verkrijgbaar via Bunzl Foodservice, zijn in twee categorieën doorgedrongen tot de laatste vier. Niet zo gek, want deze unieke druppelvormige verpakkingen voor shampoo en douchegel zijn een mooi duurzaam alternatief voor plastic verpakkingen, aldus de jury van deze belangrijke innovatieprijs.

Genomineerd in twee categorieën

De 20 juryleden beoordeelden bijna tweehonderd producten en concepten. Hierbij werd gelet op onder andere innovatie, presentatie, kwaliteit, omzet, marges, concurrentiepositie, effectiviteit en milieu. De Nohbo Drops, een van de inzendingen van Bunzl Foodservice, zijn genomineerd in de categorie Concepts, Interior & Design. Daarnaast komen deze unieke ‘druppels' in aanmerking voor de Karel de Vos Duurzaamheid Award. Begin december volgt een tweede jurydag en op 7 januari 2019, de openingsdag van Horecava 2019, worden de winnaars bekendgemaakt.

Nohbo Drops: shampoo voor eenmalig gebruik zonder afval

Nohbo Drops zijn een duurzaam alternatief voor de flesjes, tubes en sachets met shampoo en douchegel zoals die in hotels veel gebruikt worden, bedoeld voor eenmalig gebruik. Nohbo staat voor ‘no bottles'. De cosmetica (shampoo, douchegel, conditioner, bodywash of scheercrème) zit niet in een flesje, maar in een druppelvormige verpakking die volledig oplost in water. De druppels bevatten genoeg inhoud voor één (haren)wasbeurt. Zodra de ‘drop' in aanraking komt met water, lost het omhulsel op en komt de inhoud vrij. Een inhoud zonder vervelende chemicaliën, vrij van parabenen en sulfaten.

Positief jurycommentaar

Waarom de jury de Nohbo Drops nomineerde? Het jurycommentaar luidde als volgt: “De jury vindt de oplosbare verpakking van Nohbo (No bottles) drops een mooi duurzaam alternatief voor plastic verpakkingen. Ze dragen bij aan verlaging van de afvalberg. Voor hotelier en instelling betekent de hygiënische verpakking minder opslag, minder afval, een besparing op fossiele brandstoffen en dus een lagere footprint.”

Duurzame guest supplies

De Nohbo Drops zijn splinternieuw en nog niet in Nederland verkrijgbaar. Vanaf 2019 zullen de Nohbo Drops exclusief te koop zijn bij Bunzl, waar ze een prachtige aanvulling vormen op het assortiment met (duurzame) guest supplies. En natuurlijk zijn de druppels te bewonderen op de Horecava. U vindt de Nohbo Drops op stand 01.224, waar Bunzl nog veel meer duurzame concepten en innovaties voor hotellerie, leisure, catering, convenience en foodservice laat zien.

www.bunzl.nl