HomeDossiersDuurzaamheidBunzl Foodservice neemt elektrische vrachtwagen in gebruik

Bunzl Foodservice neemt elektrische vrachtwagen in gebruik

Bunzl Foodservice heeft donderdag 7 december als eerste bedrijf van Almere een elektrische Mercedes-Benz eActros 300 vrachtwagen aangeschaft en in gebruik genomen. Bunzl en gemeente Almere hebben hiermee een primeur. Wethouder Alexander Sprong, verantwoordelijk voor onder andere Milieu en Klimaat heeft samen met Managing Director Bunzl Anja van Bezooijen de vrachtwagen in ontvangst genomen. Dit is een belangrijke stap waarbij we gezamenlijk een duurzamere toekomst omarmen voor emissievrij én verleidelijk leveren.

Met het oog op de toekomst is deze eerste elektrische vrachtwagen van Bunzl een koploper. De eActros 300 met een totale accucapaciteit van 336 KWh heeft een actieradius van zo’n
300 kilometer. De gesloten laadbak die is opgebouwd is bewust minder hoog, zo kan Bunzl bij alle klanten komen waar een hoogtebeperking geldt en zo probleemloos de goederen afleveren.

Managing Director Bunzl, Anja van Bezooijen: “in een wereld die snel evolueert, begrijpen we de noodzaak om verantwoordelijkheid te nemen voor de impact van onze activiteiten op het milieu. Deze elektrische vrachtwagen symboliseert onze toewijding aan duurzaamheid en innovatie. Het is niet alleen een voertuig; het is een stap voorwaarts naar een groenere, schonere en verleidelijkere manier om onze producten te transporteren naar onze klanten. We zijn ervan overtuigd dat dit slechts het begin is van ons streven naar een wereld waarin ecologische verantwoordelijkheid een integraal onderdeel is van ons succes.”

Wethouder Alexander Sprong: “Ik ben blij dat we de eerste elektrische vrachtwagen hebben rondrijden in Almere. Dit past helemaal bij onze plannen om zero emissievrije zones te creëren in de drie winkelcentra in Almere. Het is een mooie bijdrage aan onze ambitie om de eerste energie neutrale grote stad te worden.”

www.bunzl.nl