HomeNieuwsBedrijven en personenBührmannUbbens organiseert symposium Toekomst Gericht Ondernemen

BührmannUbbens organiseert symposium Toekomst Gericht Ondernemen

buhrmannubbens-logoBührmannUbbens bestaat dit jaar 190 jaar. Als afsluiter van dit jubileum organiseert zij donderdag 18 november het Netwerk Symposium ‘Toekomst Gericht Ondernemen’. Een symposium over de veranderingen die ons te wachten staan en de kansen en uitdagingen die er voor ons liggen.

Ontwikkelingen gaan razendsnel. Dat betekent volop kansen en uitdagingen voor ondernemers. Maar zijn ze wel voorbereid om de toekomst en in staat om ook in de toekomst hun bedrijf succesvol te leiden? Zomaar enkele vragen die op het Netwerk Symposium Toekomst Gericht Ondernemen de revue passeren. Na afloop is de toekomstvisie van de deelnemers ongetwijfeld verscherpt, geïnspireerd door de sprekers en discussies.

Voor wie?

Het Symposium is voor iedereen toegankelijk. Echter, relaties van BührmannUbbens krijgen in september de exclusieve mogelijkheid tot voorinschrijving. Hiervoor kan men zich aanmelden via www.toekomstgerichtenondernemen.com. Tevens hebben zij een persoonlijke uitnodiging ontvangen met antwoordkaart. Aanmelden is noodzakelijk in verband met beperkt aantal beschikbare plaatsen.

Tijd en locatie

Zoals de naam al aangeeft is het, naast een inspirerende middag, ook een moment om met vakcollega’s gedachten en ervaringen uit te wisselen. Het symposium begint om 14.00 en sluit af rond 17.30 uur met een netwerk borrel en dinerbuffet. Locatie is The Open in Tiel.

Wat komt er aan de orde?

Het centrale thema van de dag is Toekomst Gericht Ondernemen. Op de dag zijn er drie sessies gerelateerd aan verandering, ondernemen en toekomst. Als afsluiter is er een debat.

Die sessies

Wat komt er op ons af? Revolutionaire ontwikkelingen zullen onze wereld veranderen.
Spreker is Mark Eyskens, professor em. in de economie aan de universiteit van Leuven. Tussen 1976 en 1992 lid van dertien Belgische regeringen, onder meer als premier. Daarnaast heeft hij ca. 40 boeken op zijn naam staan. Mark Eyskens is een begaafd spreker die een boeiende kijk geeft op de toekomst. Hij geeft een visionaire kijk op de toekomst van economie en maatschappij en gaat in op de economische turbulentie die versterkt wordt door de kredietcrisis.

Elkaar versterken en elkaar inspireren. Hoe kunnen we in de keten meer voor elkaar betekenen?
Ir. Wim Bens is onder meer algemeen directeur van het logistiek topinstituut Dinalog in Breda en directeur kennis valorisatie van de TU Eindhoven. Vanuit die rol richt hij zich o.a. op strategische/commerciële samenwerking met het industriële bedrijfsleven. Op het symposium spreekt hij over de mogelijkheden van de hedendaagse technologie en de steeds weer nieuwe technieken en hulpmiddelen. Hij geeft inzicht in de ingrijpende gevolgen die het heeft op de relaties tussen leveranciers en klanten, maar ook op de samenwerkingsvormen tussen ondernemingen in ketens en netwerken. Wim Bens is een bevlogen spreker die met praktijkvoorbeelden en humor laat zien hoe technologie in iedere bedrijf doordringt.

De nieuwe netwerksamenleving
Martijn Aslander is deskundige op het gebied van de netwerk- en informatiesamenleving en professioneel lifehacker. Op dat gebied is hij de meeste gevraagde spreker in Nederland. De nieuwe netwerksamenleving vergt een andere manier van werken. Het stimuleert ook een verandering in waardedenken. In de meeste gevallen zijn organisaties daar nog niet op ingesteld. Op het BührmannUbbens Netwerk Symposium laat hij zien hoe we in de nieuwe netwerksamenleving snel en efficiënt omgaan met alle informatie die op ons afkomt.

Debat Duurzaam ondernemen en duurzaam gedrag

Een uitdagende visie op een gezondere wereld. Helga van Leur is discussieleider in dit debat. Als meteorologe en duurzaamheidsdeskundige gaat ze in op het duurzaam ondernemen en stelt zij een aantal thema’s aan de orde, waaronder de kansen en uitdagingen voor ondernemers. Aan het debat nemen deel Mark Eyskens, Wim Bens en Martijn Aslander. Uiteraard wordt het publiek actief betrokken bij het debat, onder meer door Twitter.

Charles Groenhuijsen

Dagvoorzitter van het Netwerk Symposium is Charles Groenhuijsen, onder meer bekend als voormalig NOS-correspondent in Washington.

Volg discussies op internet

Er is een speciale website over het Symposium, www.toekomstgerichtondernemen.com. Met regelmaat staan hier de laatste updates op over de sprekers en de verschillende thema’s. Tevens is er de LinkedIn groep BührmannUbbens Events. Hier verschijnen de komende weken quotes van sprekers over hun onderwerpen. Bezoekers en andere belangstellenden kunnen zich aansluiten en discussiëren.

buhrmann-190jaar

Kijk voor meer informatie op www.toekomstgerichtondernemen.com.