HomeNieuwsBedrijven en personen"Budelpack is weer een echt familiebedrijf"

“Budelpack is weer een echt familiebedrijf”

Het verhaal van Budelpack begon in 1971. “Het was in de tijd dat mensen steeds grotere verpakkingen gingen kopen en ineens stond Mars op de stoep bij mijn opa. De vraag was of hij in staat was chocoladerepen te bundelen in voordeelverpakkingen. Mijn opa had geen interesse en verwees Mars door naar mijn vader. Die hapte wél toe en Budelpack was geboren”, vertelt directeur Peter Nieuwkerk, die het bedrijf sinds 2010 runt, in een artikel in de PZC.

budelpack-logoIn 1974 sloot zijn opa zich ook aan bij het bedrijf. In die jaren verpakte Budelpack met name producten die al voorverpakt waren. Dat veranderde in de tachtiger jaren, toen Budelpack ook ‘naakte' producten ging verpakken. De jaren negentig waren de jaren van de grote expansie. Budelpack kocht verschillende andere verpakkingsbedrijven en groeide als kool. In de hoogtijdagen werkten er zo'n 2500 mensen bij Budelpack.

In 2007 werden twaalf ‘andere' fabrieken verkocht en ging die in Poortvliet zelfstandig verder. De fabriek in Poortvliet wordt weer als een echt familiebedrijf gerund. “Wij hoeven niet per se snel geld te verdienen, maar kijken naar de lange termijn. Juist daardoor heeft iedereen een enorme drive om er een succes van te maken”, zegt Peter Nieuwkerk.

Peter Nieuwkerk ziet de toekomst zonnig in. Hij denkt dat producenten een beroep op zijn bedrijf zullen blijven doen. “Nieuwe verpakkingsmachines vergen een grote investering. Die doen ze niet zomaar zelf. Zie het als vliegen: als je drie keer per jaar op vakantie gaat, schaf je zelf ook niet meteen een vliegtuig aan”, vertelt Peter Nieuwkerk in het artikel in de PZC.

Het veertigjarig bestaan van het bedrijf wordt op 7 oktober gevierd met een reünie.

Kijk voor meer informatie op www.budelpack.com of klik hier om het volledige artikel te lezen.

Bron: PZC