HomeMachinesWegen en doserenBrüggen blijft vertrouwen op multihead weegautomaten van Multipond

Brüggen blijft vertrouwen op multihead weegautomaten van Multipond

Met een duidelijke groei en het ontsluiten van nieuwe markten ligt de onderneming op een absolute succeskoers. Onlangs werd er in de 1999 geopende locatie Brüggen Polska uitgebreid met een cup-lijn met een Multipond multihead weegautomaat van het type MP-24-1000-400-H-S5R-UL.

De Multipond weegautomaten kenmerken zich vooral door het uiterst geringe onderhoud, de betrouwbaarheid en de lange levensduur. Ze zijn zo eenvoudig te reinigen, dat de Multipond multihead weegautomaten voldoen aan zelfs de strengste hygiënische voorschriften wereldwijd. Ook de weegautomaten die al meer dan 25 jaar in bedrijf zijn, werken nog steeds optimaal. “Wij hebben met de multihead weeg- automaten van Multipond nooit problemen, ze wegen vandaag de dag nog net zo nauwkeurig als op dag één”, aldus Stephan von Melle, Technisch Directeur bij Brüggen Polska.

Het eisenprofiel voor de nieuwe weegtechniek was als volgt: De volautomatische lijn moet geschikt zijn voor uiteenlopende mueslisoorten, gedroogde vruchten of chocoladestukken. Bij een nominaal vulgewicht tot 80 gram en een capaciteit van meer dan 80 cycli per minuut ligt de giveaway bij een absoluut minimum van minder dan 0,1 gram.

Vanwege de lage gewichten van de nevencomponenten moet met overvulling rekening worden gehouden. Toch mag de nieuwe weegautomaat vanwege eventuele afkeurgewichten geen cyclus verliezen. Met de speciale systeemvariant S5R heeft Multipond de perfecte oplossing voor deze toepassing. Gebaseerd op een 24-kops weegautomaat waarbij de buitenste geheugenbak door een tweede zwenktrechter wordt vervangen, worden afkeurgewichten via de tweede zwenktrechter voortijdig afgevoerd via een uitworpgoot. De weegautomaat kan daarbij het wegen continu blijven voortzetten.

Als basisfuncties zijn het combineren, mengen, tellen en doseren standaard in de weegsoftware opgenomen. Deze weegautomaat werkt afhankelijk van het product naar keuze in een combinatie- of doseermodus. Afhankelijk van de toepassing, worden de doelgewichten van één of meerdere deelcomponenten in een traditionele combinatiemodus bepaald, terwijl de gewichten van andere deelcomponenten in een zogenoemde doseermodus worden bepaald.

De weegautomaten worden bestuurd met een gebruikersvriendelijke kleurenmonitor met touchscreen. Dankzij het eenvoudige bedieningspaneel kunnen alle medewerkers binnen de kortste tijd de weegautomaten van Multipond bedienen.

Bartosz Bucko, Senior Project Manager bij Brüggen Polska: “De flexibele en uiterst krachtige installatie werkt op het hoogste niveau. Multipond staat ons al meerdere decennia als partner in de weegtechniek ter zijde. Veel optimalisatieprocessen in onze eindverpakking werden door onze goede en betrouwbare samenwerking geïnspireerd.” Niet voor niets heeft de onderneming al meer dan 40 multihead weegautomaten geïnstalleerd.

www.multipond.com