HomeThema'sInterpack 2011Britse saladegigant Kanes Foods kiest wederom voor multihead weegautomaten van Multipond

Britse saladegigant Kanes Foods kiest wederom voor multihead weegautomaten van Multipond

multipond-kanes-foods

Kanes Foods, een van de grootste producenten van kant-en-klare salades in Groot-Brittannië, heeft in de loop der jaren een succesvolle relatie opgebouwd met Multipond. Sinds de levering van de eerste multihead weegautomaat, zijn ondertussen alle weegautomaten in de vijf productielocaties van Kanes Foods vervangen door multihead weegautomaten van Multipond en heeft Kanes Foods inmiddels dertien multihead weegautomaten van dit merk in gebruik.

multipond-logoKanes Foods heeft plannen voor een zesde productielocatie en ook hiervoor is de keuze gevallen op multihead weegautomaten van Multipond. De Britse saladegigant heeft bij Multipond namelijk acht nieuwe multihead weegautomaten besteld voor de nieuwe productielocatie, die in april van dit jaar in bedrijf moet zijn. “De multihead weegautomaten van Multipond zijn zeer betrouwbaar gebleken en verdienen zich omwille van diverse redenen bovendien in zeer korte tijd terug”, aldus general manager Mark Harris van Kanes Foods.

De samenwerking tussen Kanes Foods en Multipond begon toen Kanes Foods in 2005 een productielocatie speciaal voor verse noodles opende en hiervoor haar eerste multihead weegautomaat van Multipond aanschafte. Het project verliep dusdanig goed dat Kanes Foods besloot de productie- en verpakkingscapaciteit voor verse noodles te verdubbelen om aan de stijgende vraag vanuit de markt te kunnen voldoen.

Er werd bij Multipond dan ook al snel een tweede multihead weegautomaat van het type MP 20-3800/2500-H aangeschaft. Deze voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van hygiëne, is voorzien van een speciaal profiel om het product zo goed mogelijk te laten doorlopen en bij een doelgewicht tussen 350 en 410 gram kunnen er dagelijks zo’n 40.000 zakjes worden gemaakt.

Bij Kanes Foods was men zelfs dusdanig enthousiast over de multihead weegautomaten van Multipond dat de saladegigant de multihead weegautomaten van Multipond ook in wilde gaan zetten voor haar kant-en-klare salades. Na een proef besloot Kanes Foods alle weegautomaten in haar vijf andere productielocaties te laten vervangen door Multipond.

Inmiddels heeft Kanes Foods dertien multihead weegautomaten van Multipond in gebruik en op korte termijn komen er daar door de opening van een nieuwe productielocatie nog eens acht bij.

Interpack 2011 – Hal 15 – Stand A03

Kijk voor meer informatie op www.multipond.com.