HomeDossiersDuurzaamheidBritse retailer neemt plastic wijnflessen in gebruik

Britse retailer neemt plastic wijnflessen in gebruik

marks-spencer-logoDe Britse retailer Marks & Spencer (M&S) gaat haar glazen miniwijnflessen van 25 cl vervangen door PET-flessen. Volgens het bedrijf zal dit 525 ton verpakkingen per jaar besparen, omdat de plastic flessen 88% lichter zijn dan de glazen flessen en de productie van de flessen bovendien minder energie kost.

De ontwikkeling van de flessen heeft twee jaar gekost, maar nu zijn de flessen in negentien varianten verkrijgbaar in de winkel. De plastic flessen bestaan uit twee lagen PET die tegen elkaar zijn geperst. Dit om te voorkomen dat er zuurstof bij de wijn komt. De wijn is volgens Marks & Spencer in de flessen gegarandeerd twaalf maanden houdbaar.

Paul Sapin en Roger Harris Wines hebben met M&S samengewerkt om de flessen te ontwikkelen. Doordat de PET-flessen lichter zijn dan de glazen flessen hebben het transport en de distributie volgens de ontwikkelaars een kleinere CO2-afdruk.

Saillant detail is dat glasproducent O-I kort voordat dit nieuws van M&S kwam, bekend heeft gemaakt dat de CO2-afdruk van glazen verpakkingen met een inhoud van 355 ml de laagste CO2-afdruk had van alle verpakkingsmaterialen met deze inhoud.

marks-spencer-wijn

Bron: Packagingnews.co.uk