Home Machines Aandrijven en besturen Brillopak ontwikkelt palletiseermachine met robotarm

Brillopak ontwikkelt palletiseermachine met robotarm

Brillopak, gespecialiseerd op gebied van automatisch verpakken en palletiseersystemen, heeft een nieuwe en veelzijdige robot palletizer ontwikkeld voor verse groenten en fruit. Deze heeft de mogelijkheid om kratten, dozen en bakken in een bepaalde vorm op pallets te stapelen. De nieuwe Brillopak Compact C211 is ontwikkeld na intensieve onderzoeken rondom de problemen bij het verpakken van verse goederen, speciaal naar de uitdagingen om de supermarktsector te beleveren.

De belangrijkste bevinding was de hoge druk op de marges die bedrijven dwingt om op zoek te gaan naar operationeel rendement, vooral op het gebied van arbeidskosten en kostenvermindering. Tegelijkertijd is er een verhoogde concentratie op gezondheid en veiligheid rondom het zware en doorlopend tillen van dozen, kratten en pallets.

Dit probleem wordt verder belicht door het feit dat automatisering door de gehele keten van groenten en fruit is geaccepteerd, maar het verpakken van kratten en palletiseren aan het einde van de lijn nog vaak een handmatige zaak is. Uit onderzoek blijkt dat de hoofdreden vaak gebrek aan ruimte is om in de verpakkingsruimte een automatisch systeem te installeren.

De Compact C211 is speciaal ontwikkeld om aan deze uitdagingen te voldoen. De eigenschappen van de Compact C211 zijn de compacte afmetingen, veel kleiner dan de gebruikelijke portaalrobots. De Compact C211 maakt het mogelijk om geplaatst te worden in de kleinste fabrieksruimte of kan worden geïntegreerd in andere verpakkingssystemen om zodoende een totaal oplossing voor een complete lijn te bieden.

Afhankelijk van de applicatie kan de machine 30 kratten en/of dozen per minuut palletiseren. Een multifunctionele grijparm maakt het mogelijk om een veelvoud aan afmetingen aan te pakken. Een eenvoudig aanraakscherm met voorgeprogrammeerde functies zorgt voor een gemakkelijke werking en snelle omschakelingen. Brillopak geeft aan dat het systeem zich binnen twee jaar terug betaalt.

“Wij hebben bij de ontwikkeling van deze machine geluisterd naar de signalen uit de markt”, aldus directeur David Jahn. “De Compact C211 voldoet aan de belangrijkste eisen voor de eindverpakking van groenten en fruit op het gebied van snelheid, efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid en voorziet daarnaast in flexibiliteit voor bedrijven om te kunnen reageren op de wisselende eisen van de detailhandel.”

Kijk voor meer informatie op www.brillopak.com.

Bron: AGF.nl