HomeNieuwsBedrijven en personenBregal Freshstream investeert in fabrikant koffiecups voor Nespresso

Bregal Freshstream investeert in fabrikant koffiecups voor Nespresso

Bregal Freshstream heeft aangekondigd een minderheidsbelang te hebben genomen in Euro-Caps, de grootste private label fabrikant van koffiecapsules voor Nespresso ter wereld. “Euro-Caps heeft zich gepositioneerd als de ongeëvenaarde leider in de Nespresso compatibele koffiecapsule markt dankzij haar volledig geautomatiseerde productietechnologie, goed geïnvesteerde productielaboratorium en R&D proces, en een toegewijd en ervaren kwaliteitsteam dat toezicht houdt op het malen en mengen van koffiebonen tot unieke smaken”, licht Bregal Freshstream toe. Onlangs heeft Euro-Caps ook Dolce Gusto compatibele private label producten gelanceerd.

Euro-Caps is een zeer flexibel en schaalbaar platform waar uitzonderlijke expertise in koffie, capsules en verpakkingen gecombineerd worden. De producten Euro-Caps worden voornamelijk verkocht door supermarkten en daarnaast door samenwerkingsverbanden met koffiebranders en koffiemerken, wat samen aanzienlijke groeimogelijkheden biedt.

Het single-serve koffiesegment is de snelstgroeiende subsector in de wereldwijde koffiemarkt en zal naar verwachting meer dan 18 miljard euro waard zijn in 2019, gedeeltelijk door de ‘premiumisering' van de koffiemarkt door koffiedrinkers die vragen om producten van hogere kwaliteit.

Als onderdeel van de transactie zal het management van Euro-Caps een aanzienlijk aandeel in de onderneming behouden en aanblijven om de verdere ontwikkeling van het bedrijf te overzien. Dit is de zesde investering van Bregal Freshstream sinds het lanceren van haar eerste fonds in 2015. Euro-Caps is tevens Bregal Freshstream's derde investering in Nederland na in 2016 te hebben geïnvesteerd in Verwater, de wereldwijde dienstverlener in industriële en petrochemische installaties, en TrueNoord, een regionale vliegtuig leasing onderneming.

Pascal Keutgens, Partner bij Bregal Freshstream, vertelt over deze investering: “Wij kijken ernaar uit om samen te werken met Euro-Caps tijdens de volgende fase in haar ontwikkeling. Wij geloven dat de bekende en prijswinnende producten, samen met de toonaangevende technologie van de onderneming, betekent dat Euro-Caps buitengewoon goed gepositioneerd is om profijt te hebben van de toenemende vraag naar premium koffie en we kijken ernaar uit om Euro-Caps te helpen om duurzame, lange-termijn groei te realiseren.”

Nils Clement, CEO en mede-oprichter van Euro-Caps, voegt toe: “Dit zijn spannende tijden voor ons en wij zijn verheugd om samen te gaan werken met een ervaren team dat ons kan ondersteunen in de volgende fase. Bregal Freshstream brengt meer dan alleen investeringskapitaal en we zijn niet alleen met hen in zee gegaan om hun ervaring met het laten groeien van ondernemende bedrijven zoals wij, maar ook om het feit dat Freshstream wordt gesteund door een familie-investeringsfonds en daardoor een langere-termijn benadering voor onze onderneming heeft.”

Kijk voor meer informatie op www.freshstream.com.