HomeMachinesNiet-primair verpakkenBreed pakket machines en verpakkingen Freshpack Handling Systems

Breed pakket machines en verpakkingen Freshpack Handling Systems

Dit jaar bestaat Freshpack Handling Systems 10 jaar. Het pakket machines en verpakkingen is in de loop der jaren langzamerhand steeds verder uitgebreid en het bedrijf uit ’s-Gravenzande profiteert hierbij van de koers die moederbedrijf Sorma vaart. Tijdens de eerste jaren van Freshpack werden vooral palletiseersystemen, omsnoeringsmachines en weeg- en verpakkingslijnen geleverd aan groentetuinders en verpakkers. In de loop van de jaren verschuift de aandacht meer naar gespecialiseerde pakstations in de Benelux. Door de combinatie van goede wegers en verpakkingsmachines en de verpakkingsmaterialen uit eigen fabriek wordt er de laatste jaren steeds meer gedaan in citrus, fruit, aardappel, uien en wortelen.

Binnen de Sorma Group is de aardappelen- en uienverpakkingswereld erg belangrijk. Wereldwijd zijn diverse grote pakstations volledig ingericht door Sorma. In het pakstation kan Sorma het volledige gedeelte van de sorteermachine tot aan de omsnoeringsmachines voor zijn rekening nemen. Dit houdt dus in: sorteren, wegen, verpakken, automatisch in doos of krat plaatsen, palletiseren en omsnoeren. Ook kan het verpakkingsmateriaal voor de verpakkingsmachine worden geleverd.

Binnen Freshpack Handling Systems wordt de aardappelen- en uienwereld ook steeds belangrijker. Er zijn diverse (totaal) projecten gerealiseerd en het contact met deze markt wordt steeds beter. Ook grotere producten zoals knolselderij zijn goed te verwerken in onze automatische weeg- en verpakkingslijnen. De 12 kops lineaire weger met speciale grote bakken (G12-126) kan, in diameter, grote producten (zoals knolselderij, aardappelen, uien, citrus) secuur afwegen en daarna verpakken. Voor elk product (groot of klein, kwetsbaar of niet) heeft Freshpack Handling Systems een oplossing op het gebied van afwegen, verpakken en de complete automatisering.

Kijk voor meer informatie op www.freshpack-hs.nl of stuur een e-mail naar info@freshpack-hs.nl.

Bron: AGF.nl